Cotidianul britanic The Independent si editia sa de duminica, Independent on Sunday, ar putea fi cumparate, in aceasta luna, de miliardarul rus Alexander Lebedev, care detine deja ziarul Evening Standard, informeaza presa din Marea Britanie.
Potrivit unor surse, compania Independent News & Media, care detine, printre altele, The Independent si Independent on Sunday, poarta deja tratative cu reprezentantii miliardarului, in vederea vanzarii celor doua publicatii, potrivit NewsIn.

"Teoretic, sunt interesat, dar nu am fonduri disponibile deocamdata", spunea Lebedev, in aprilie, pentru Financial Times.

Miliardarul rus a cumparat, in ianuarie, 75,1% din Evening Standard, singurul cotidian de seara platit din Londra, care era in mare dificultate financiara. Lebedev a spus atunci ca va respecta independenta editoriala a cotidianului.

Inainte de declansarea crizei, Forbes il plasa pe Lebedev pe locul 39 in topul 100 al miliardarilor rusi, cu o avere estimata la 3,1 miliarde de dolari. Lebedev sustine insa ca detine "doar" 2,5 miliarde de dolari.

Fost deputat in Duma de Stat, Lebedev are actiuni la una dintre cele mai mari banci private din Rusia, 30% din actiunile Aeroflot - compania aeriana de stat a Rusiei, precum si actiuni la un restaurant din Londra si la un hotel de lux din Italia. De asemenea, el detine, impreuna cu Mihail Gorbaciov, 49% din ziarul rus de opozitie Novaia Gazeta, a carui jurnalista Anna Politkovskaia a fost asasinata in octombrie 2006.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri