Cartile de business sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru un "antrenament" util in cariera. Va propunem 10 titluri prin care sa va mentineti "in forma" viitorul profesional.

Spre exemplu, editura Litera are o colectia dedicata de carti de business, denumita "CEO Must Read". Aceasta cuprinde titluri semnate de Sheryl Sandberg, Patrick Lencioni, Warren Buffett si Gary Keller. Iata recomandarile:

1. Lean In, de Sheryl Sandberg

Lean In, disponibila in limba romana la editura Litera, este o carte adresata femeilor care se confrunta adesea cu dilema: o cariera de succes sau o viata personala implinita? Autoarea, al doilea om din conducerea Facebook, aflata in ultimii ani in topul celor mai puternice femei de afaceri si al celor mai influente personalitati, dar si mama a doi copii. Ea ne arata ca este posibil sa impaci reusita profesionala cu implinirea personala, ca trebuie sa depasim stereotipurile de gen, iar femeile trebuie sa aiba mai multa incredere in sine si ambitie pentru a-si obtine locul pe care il merita. Pret: 86,37 lei.

2. Avantajul, de Patrick Lencioni

Patrick Lencioni sustine in cartea sa, Avantajul, ca diferenta dintre companiile de succes si cele mediocre are prea putin de-a face cu ceea ce stiu acestea si cu cat de inteligente sunt si mai mult cu cat sunt companiile de sanatoase. Cartea face o explorare coerenta si cuprinzatoare a avantajului unic pe care il ofera sanatatea organizationala. Pret: 25,94 lei.

carti de business, carti pentru CEO

3. Warren Buffet despre aproape orice (autobiografie)

Volumul Warren Buffett despre aproape orice include cele mai bune articole publicate in revista Fortune de si despre Warren Buffett, ca si unele dintre scrisorile lui anuale catre actionarii Berkshire, de fiecare data examinate atent de cititori in cautarea revelatiilor sale despre ce a mai facut pe pietele de valori mobiliare. Pret: 32,44 lei.

Veti afla, citindu-l, care este principala strategie de afaceri a lui Buffett – cautarea de societati subevaluate, in care sa investeasca masiv; ce parere are despre instrumentele financiare derivate – „arme financiare de distrugere in masa“; detalii despre stransa prietenie cu Bill Gates si despre activitatea lor filantropica; amanunte din culisele vietii sale; cat din averea sa le va lasa copiilor – „suficienti bani astfel incat sa simta ca pot face orice, dar nu atat de mult incat sa poata sa nu faca nimic“. O vedere unica asupra celei mai fascinante povesti de succes americane a vremurilor noastre.

4. Un singur lucru, de Gary Keller

Asaltul zilnic de e-mailuri, mesaje si intalniri ne distrage de la ce e important si ne streseaza enorm. Solicitarile de la locul de munca si din familie sunt din ce in ce mai numeroase. Rezultatul: productivitate scazuta, deadline-uri depasite, castiguri mai mici, incetarea ascensiunii profesionale. Bestseller nr. 1 Wall Street Journal, volumul Un singur lucru de Gary Keller si Jay Papasan le arata cititorilor cum sa obtina rezultate mai bune in mai putin timp, sa reduca stresul si sa obtina rezultate extraordinare la munca si in viata personala. Pret format fizic: 29,92 lei si pret eBook: 19,59 lei.

5. Liderii mananca ultimii, de Simon Sinek

"Omenirea a inflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauza ca suntem inclinati sa avem grija de noi insine, ci din cauza ca suntem stimulati sa avem grija de ceilalti. Nu este nevoie decat ca liderii sa ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii in slujba celorlalti", sustine Simon Sinek, autorul cartii Liderii mananca ultimii, aparitie editoriala la editura Publica. Pret: 46,55 lei.

6. Efectul de platou, de Bob Sullivan si Hugh Thompson

Cartea Efectul de platou, aparuta la editura Publica, are un efect clar asupra voastra: te invata cum sa te ridici de jos, sa te scuturi de praf si sa incepi sa stralucesti, metaforic vorbind, in cariera profesionala. Pret: 46,55 lei.

Sursa foto: Publica.ro.

7. Cum iti vei masura viata?, de Clayton M. Christensen

"Poti vorbi la nesfarsit despre telurile clare pe care le urmaresti si despre strategia pe care o ai pentru viata ta, caci in ultima instanta ele nu inseamna nimic, daca nu-ti investesti resursele disponibile intr-un mod care sa concorde cu strategia ta. La urma urmelor, o strategie nu inseamna nimic mai mult decat bune intentii, daca nu se vede pusa eficient in practica”, spune autorul despre Cum iti vei masura viata?. Pret: 46,55 lei.

8. Descopera-ti Elementul, de Sir Ken Robinson

"Expeditia in cautarea Elementului tau este realmente o calatorie pe doua cai. Este o calatorie interioara, menita sa exploreze ce se afla in tine; este o calatorie in afara, menita sa exploreze oportunitatile din lumea ce te inconjoara. Scopul acestei carti este sa te ajute sa-ti gasesti calea", spune autorul despre Descopera-ti Elementul. Pret: 46,55 lei.

9. Sfantul, surferul si CEO-ul, de Robin Sharma

Cartea scrisa de Robin Sharma descrie o "calatorie initiatica" a unui personaj pe nume Jack Valentine, care a avut un parcurs similar cu cel al autorului. Sfantul, Surferul si CEO-ul ii indeamna pe cei care o citesc sa schimbe anumite lucruri in viata lor, inspirati de intamplarile si lectiile atribuite personajului cartii. Pret: 22,5 lei.

10. Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii

Antifragil este un indreptar pentru a trai intr-o lume pe care nu o intelegem, dominata de Lebede Negre si de obsesia umana pentru predictibil si siguranta. Erudit, spiritual si indraznet, mesajul lui Taleb este unul revolutionar: numai antifragilul va supravietui. Pret: 60 lei.

Sursa foto: CEO/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri