Denis O'Brien, al doilea actionar al grupului media britanic Independent News&Media, sustine ca The Independent, cotidianul reprezentativ al companiei, va fi inchis inainte de sfarsitul anului, cel mai probabil pana la Craciun, din pricina datoriilor acumulate, potrivit presei britanice.
In ultimele luni, irlandezul O'Brien a dus o adevarata campanie critica la adresa grupului, afirmand printre altele ca are indoieli cu privire la sansele de a putea fi platite datoriile acumulate de The Independent, care ar totaliza 220 de milioane de lire.

"Nu avem niciun interes, ca grup media, sa sustinem un ziar pe care nimeni nu vrea sa il citeasca in Marea Britanie. Nu mai este un cotidian relevant si va fi inchis pana la Craciun", a spus O'Brien.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al grupului media a declarat ca Denis O'Brien si-a facut deja foarte clara ostilitatea fata de The Independent, iar criticile aduse de el nu motiveaza echipa care lucreaza pentru acest cotidian.

Din 2008, O'Brien detine 22,15% din actiunile companiei Independent News&Media, in timp ce actionarul majoritar, familia O'Reilly, detine 28,2%.

Independent News&Media are sediul la Dublin si detine peste 200 de titluri de print, 130 de posturi de radio si 100 de site-uri. Compania a fost infiintata in 1904 de William Martin Murphy, iar din 1973 a fost preluata de Tony O'Reilly si a devenit unul dintre principalele grupuri de presa din Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri