Grupul Central European Media Enterprises (CME), care detine Pro TV SA, a raportat venituri in scadere cu 33% in trimestrul al treilea din 2009, la 134,5 milioane dolari, si un profit EBITDA negativ, de 14,3 milioane dolari. Romania si Cehia au fost singurele tari in care CME a inregistrat profit in ultimele trei luni.
La noua luni, CME a raportat venituri nete de 461,9 milioane dolari, mai mici cu 36,6% fata de cele 728,4 milioane dolari inregistrate in 2008. Profitul EBITDA (inainte de calcularea dobanzii, impozitelor, deprecierii si amortizarilor) a scazut cu 86%, la 30,8 milioane dolari.

Pe piata din Romania, unde CME detine, prin Pro TV SA, posturile de televiziune Pro TV, Pro Cinema, Acasa, Sport.ro, MTV si Pro TV International, veniturile companiei in al treilea trimestru au scazut cu 39%, pana la 36 milioane dolari, fata de cele 59,3 milioane dolari acumulate in T3 2008. Profitul inainte de taxe al Pro TV SA a fost de 6,6 milioane dolari, in scadere cu 67% fata de al treilea trimestru al anului trecut.

La noua luni, Pro TV SA a inregistrat venituri de 120,6 milioane dolari, in scadere cu 39%. Profitul EBITDA in aceeasi perioada a scazut cu 64,3%, la 29,2 milioane euro.

Totodata, profitul operational al companiei a fost de 2,9 milioane dolari in al treilea trimestru, in scadere cu 81,7%, si de 18,7 milioane dolari la noua luni, mai mic cu 73,3% fata de perioada similara a anului trecut.

“Acesta este al patrulea trimestru de declin pe pietele de publicitate. Investitiile in publicitatea TV se afla cu 30% sub nivelul din 2008. Credem ca pietele au atins minimul. Acesta este un nou punct de pornire. Previziunile macroeconomice pentru 2010 s-au imbunatatit si ne asteptam ca investitiile in publicitate sa le urmeze”, a declarat Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME.

In 2010, prioritatile CME vor fi de a converti audienta larga si cotele de piata in venituri sporite, controland, in paralel, costurile cu rigurozitate. “Credem in abilitatea noastra de a performa peste nivelul pietei”, a mai spus Sarbu.

CME opereaza statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est, cu o audienta totala de aproximativ 97 de milioane de persoane.
Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.

Adrian Sarbu: Performanta CME din acest an va fi cu mult sub asteptarile pietei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri