Central European Media (CME), grup din care face parte si compania Pro TV SA, va afisa anul acesta veniturile obtinute semnificativ mai mici fata de estimarile analistilor din piata.
“Din pacate, anul acesta toate pietele in care activam au fost influentate de actualul context economic, iar evolutia din ultimul trimestru va urma aceeasi tendinta”, declara Adrian Sarbu (foto).

Profitul net al CME in al doilea trimestru a scazut de peste doua ori, pana la valoarea de 24 mil. dolari, de la 63,4 mil. dolari, nivel atins in 2008. In plus, CME se asteapta la o scadere de 20-30% a veniturilor din publicitate ca urmare a crizei financiare, a mai spus Sarbu.

Potrivit acestuia, pietele in care activeaza CME au atins punctul maxim al crizei in al treilea trimestru al anului si se vor mentine la un nivel scazut pana la sfarsitul lui 2009, cu exceptia Ucrainei.

CME se asteapta la o revenire a pietei TV in prima jumatate a anului viitor.

CME este o companie media care opereaza mai multe statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est cu o populatie totala de aproximativ de 97 de milioane.

Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.

In luna martie, Time Warner a achizitionat 31% din companie in schimbul a 241,5 mil.dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri