Compania Pro TV a inregistrat afaceri de 31,2 mil. dolari in primul trimestru

Pro TV S.A., compania care detine mai multe posturi de televiziune pe piata locala printre care si Pro TV si Acasa TV, a inregistrat afaceri de 31,19 milioane de dolari in primul trimestru, in scadere cu 3,1 milioane de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform raportului financiar al Central European Media Enterprises (CME), grupul american care detine trustul media.

Pe de alta parte, compania Pro TV a avut un profit operational (OIBDA) de 1,89 milioane de dolari in primul trimestru din acest an, fata de 3,44 milioane de dolari in T1 2011.

In acelasi timp, CME, grup prezent in sase tari in Europa Centrala si de Est, a inregistrat o cifra de afaceri de 167,4 milioane de dolari in T1, in scadere cu 3,1% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Profitul operational al CME a fost de 14,1 milioane de dolari, mai putin cu 1,3% fata de T1 2011.

„Prioritatea noastra in 2012 este sa ne mentinem audienta si pozitia de lider de piata, sa ne majoram OIBDA (n.red. profitul operational) si sa obtinem cash flow pozitiv”, a declarat Adrian Sarbu, presedintele si directorul general al CME.

Grupul american este prezent in sase tari din Europa Centrala si de Est (Cehia, Romania, Bulgaria, Slovacia, Slovenia si Croatia) unde acopera o audienta de aproximativ 50 de milioane de persoane prin 26 de televiziuni.

Anul trecut CME a avut afaceri de 864,8 milioane de dolari si un profit operational de 167 milioane de dolari.
CME este listata la New York, pe piata Nasdaq, si pe bursa de la Praga.

In Romania, grupul american este prezent din 1995, de cand a fost lansat canalul Pro TV, cel mai important jucator pe piata locala de televiziune.

Ulterior au fost lansate si alte canale, in prezent compania Pro TV detinand posturile Pro TV, Pro TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV Chisinau.

In 2011, compania Pro TV a avut o cifra de afaceri de 159,3 milioane de dolari (114,6 mil. euro) si profit operational (OIBDA) de 25,9 milioane de dolari.

Sursa foto: Pro TV


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri