Compania de internet Google a achizionat Teracent Corp pentru a beneficia de soft-ul care ajuta reclamele online de tip display sa se directioneze in functie de preferintele utilizatorilor web, scrie Bloomberg.

Soft-ul Teracent selecteaza elemente ale reclamelor, ca imagini si culori, care pot fi optimizate pentru utilizatori in functie de pozitionarea pe glob si limba pe care o vorbesc, a anuntat Google. Achizitia s-ar putea incheia in acest trimestru, iar pretul nu a fost facut public.

"Tehnologia poate ajuta companiile sa obtina rezultate mai bune de pe urma campaniilor publicitare de tip display", a anuntat Google. "De asemenea, ar putea permite companiilor de publicitate sa produca venituri de pe urma spatiului publicitar si sa ofere utilizatorilor web reclame mai bune", a mai anuntat compania.

Google a cumparat compania pentru a construi o divizie de reclame tip display dupa ce incearca sa isi extinda modelul de afacere in afara anunturilor afisate in apropierea rezultatelor de cautare online. Compania a platit in urma cu un an 3,2 miliarde dolari pentru agentia de publicitate DoubleClick si a anuntat in aceasta luna achizitia companiei de reclame prin telefon AdMob pentru 750 milioane dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri