"Pro TV a cerut o concentrare pentru ca a avut loc o reorganizare, pe care am acceptat-o, dar avem suspiciuni ca s-ar fi produs o preluare nenotificata in 2007", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei (CC). Acesta a explicat ca investigatia demarata nu are ca obiect problema concurentei in sine, ci modul in care a fost realizata concentrarea in 2007

Investigatia a fost declansata anul trecut, iar pana in prezent nu s-a ajuns deocamdata un verdict. In cazul in care se va ajunge la concluzia ca Pro TV nu a notificat CC desi ar fi trebuit, compania risca o amenda de pana la 1% din cifra totala de afaceri. Agentul economic poate ataca in instanta decizia CC.

Adrian Sarbu a adus pe ecrane Sport.ro – relansarea, de fapt, a canalului de televiziune TV Sport, cumparat in prealabil de la Silviu Prigoana, pentru 4,6 milioane de euro.

Fata de 2008, numarul investigatiilor declansate s-au dublat in 2009 , 55 de investigatii aflandu-se in curs de derulare la sfarsitul anului. Dintre acestea, 39 au fost declansate in 2009, iar restul - reportate din anii anteriori. "Ne asteptam ca anul acesta sa finalizam si celelalte investigatii declansate in anii anteriori", a mai spus Chiritoiu.

Printre companiile investigate in 2009 s-au numarat ArcelorMittal, Lafarge Ciment, Billa, Selgros, Mega Image, Metro, Real, Orange, Vodafone, Cosmote, Ozone Laboratories si Pro TV.


Cele mai tari mutari din piata media romaneasca in 2007

Cele mai tari mutari din piata media romaneasca in 2007