Dinu Patriciu, proprietarul trustului Adevarul Holding, isi propune sa lanseze in Republica Moldova variante ale ziarelor Adevarul si Click, precum si cotidianul in limba rusa Blik, a declarat miliardarul roman pentru paginademedia.ro.

"In prima faza, vor aparea in Moldova Adevarul si Click. Dar, ulterior, vom extinde si Blik (cotidian pe care Adevarul Holding il detine in Ucraina - n.red.), in limba rusa. Daca vrei sa ai un impact, trebuie sa te adresezi tuturor, iar in Moldova este o populatie rusofona de circa 40%", a spus Patriciu.

De asemenea, omul de afaceri investeste intr-un model nou de distributie de presa, o investitie care "dureaza" si ale carei rezultate se vor vedea in cateva luni.

Adevarul Holding a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 70 milioane de euro, potrivit lui Patriciu, care pentru anul acesta estimeaza afaceri de 120 milioane euro si profit la nivelul intregului grup.

Omul de afaceri vrea sa dezvolte "fabrici de continut" pentru mai multe medii, mizand pe convergenta intre print si online. "Vreau sa fiu foarte clar. Nu intentionez sa cumpar niciun canal de televiziune", a declarat acesta pentru paginademedia.ro.

Recent, Dinu Patriciu a devenit presedintele boardului de conducere al Adevarul Holding, dupa ce directorul general Razvan Corneteanu si-a dat demisia, in urma unor divergente cu Patriciu. Locul lui Corneteanu a fost luat de Peter Imre, anterior la Philip Morris Romania, iar pe pozitia de director general adjunct a venit Andrei Stefan, anterior presedinte al casei de brokeraj Fairwind.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri