Patronul OTV Dan Diaconescu si realizatorul de emisiuni despre paranormal Doru Parv au fost arestati pentru 29 de zile, azi dimineata, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1, iar cei doi au declarat deja recurs impotriva acestei decizii.
Judecatoria Sectorului 1 a ramas in pronuntare, miercuri dimineata, in jurul orei 4.00, pe cererea procurorilor anticoruptie de arestare pentru 29 de zile a lui Dan Diaconescu si a realizatorului tv Doru Parv, dupa mai bine de sapte ore de la inceperea dezbaterilor, scrie NewsIn.

Sedinta de judecata privind arestarea lui Diaconescu si a lui Parv a inceput marti, la ora 21.30, insa a fost suspendata de mai multe ori, pentru ca instanta sa solutioneze exceptiile ridicate de avocatii din dosar, dar si o cerere de recuzare facuta de unul dintre acestia.
Decizia pe care o va lua magistratul Judecatoriei Sectorului 1 va fi anuntata in sedinta publica, insa nu va fi una definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Dan Diaconescu a fost adus, marti seara, la Judecatoria Sectorului 1, magistratii stabilind ca la ora 21.30 sa inceapa procesul privind cererea DNA de arestare a patronului OTV si a realizatorului de emisiuni despre paranormal, Doru Parv, acuzati de santaj.

Astfel, Diaconescu a fost adus din arestul Politiei Capitalei intr-o duba care a fost asaltata de oamenii prezenti in fata Judecatoriei. Patronul OTV a aratat catusele pe care le avea la maini si apoi a intrat in sediul instantei.

Pe langa avocatii care l-au asistat luni noapte la Directia Nationala Anticoruptie, Dan Diaconescu a mai angajat si altii, care sa-l reprezinte in fata magistratilor. Potrivit aparartorilor patronului OTV, unul dintre motivele pentru care vor cere eliberarea acestuia este ca anchetarea dosarului nu ar fi de compententa DNA. In plus, spun avocatii, realizatorul nu prezinta un pericol pentru societate, deci poate fi cercetat in libertate.

Procurorii anticoruptie au emis, marti dimineata, ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele patronului OTV Dan Diaconescu si al prezentatorului unei emisiuni despre clarvazatori, Doru Parv, pentru santaj si complicitate la santaj.

Cand a fost scos din sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat ca este "primul ziarist arestat pentru un promo", sustinand ca "a fost tras pe sfoara" de procurori, pentru ca l-au tinut toata noaptea si au emis ordonanta de retinere pe numele sau de abia in jurul orei 6.00. Mai mult, patronul OTV a spus ca prin retinerea sa se incearca inlaturarea atentiei de pe problema taierii pensiilor si a salariilor. Diaconescu a iesit din DNA insotit de politisti, avand catuse la maini.

Procurorii DNA sustin, in rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu ca realizatorul TV ar fi primit 30.000 de euro si 4.200 de lei de la primarul comunei aradene Zarand, Ioan Mot, pe care l-a amenintat ca dezvaluie cum si-a obtinut "ilicit" averea.

10 lucruri pe care trebuie sa le stii in aceasta dimineata


Astfel, in rezolutia de incepere a urmaririi penale, din 18 iunie, se arata ca "Dan Diaconescu, in calitate de actionar si administrator al SC Oglinda Television, asociat la SC Ocram Televiziune SRL si relizator de programe la postul de televiziune OTV a exercitat acte de amenintare atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Parv, in scopul de a determina persoana vatamata Ion Mot, primar al comunei Zarand, sa dea o suma totata de 200.000 de euro. Sub presiunea acestei amenintari, din suma pretinsa inituial, persoana vatamata a platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 de lei".

Totodata, procurorii sustin, in aceeasi rezolutie, ca "amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale ori imaginare, compromitatoare ptr persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta nejustificata, precum si ca ar fi efectuat tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind cetatenii comunei Zarand. In consecinta, s-a dispus inceperea urmarii penale".

Procurorii DNA au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV o caseta cu inregistrarea unei emisiuni a lui Dan Diaconescu, din luna iulie 2009, care include si promo-ul unde se vorbeste despre "dezvaluiri incendiare" in legatura cu primarul din Zarand.

Potrivit acelorasi surse, la casa din cartierul Primaverii a lui Dan Diaconescu se afla doar soacra acestuia, procurorii plecand fara sa gaseasca inregistrarile unui material care ar fi fost compromitator pentru primarul din localitatea aradeana Zarand si care constituia proba in dosar.

Dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie il viza initial pe Doru Parv, prezentatorul unei emisiunii despre paranormal, de la Oglinda TV. DNA a pus in miscare actiunea penala fata de prezentator, intocmind si rechizitoriul in cauza, insa a decis, ulterior, sa schimbe incadrarea juridica din trafic de influenta pentru Parv si sa extinda cercetarile fata de Dan Diaconescu.

Plangerea a fost facuta la DNA de catre primarul comunei aradene Zarand, Ioan Florin Mot, care sustine ca Doru Parv i-a cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza la OTV un material compromitator, despre averea uriasa a acestuia. Materialul fusese inregistrat de reporterii televiziunii Oglinda TV.

In luna februarie, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost audiat in calitate de martor, declarau, la acel moment, surse judiciare. Cu toate acestea, Diaconescu a spus, la iesirea de la DNA, ca a venit sa faca un interviu, desi nu era insotit de o echipa de filmare.

10 lucruri pe care trebuie sa le stii in aceasta dimineata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri