"Avem masuri de protectie si in legatura cu Petrom, BCR si in legatura cu bancile", a declarat pentru Mediafax Daniel Fenechiu (foto), unul dintre avocatii lui Diaconescu, fara sa dea detalii.

Fenechiu a adaugat ca joi discutiile cu OPSPI vor viza cererea lui Dan Diaconescu prin care acesta a solicitat de la OPSPI asigurari ca societatile detinute de Ministerul Economiei la care Oltchim are datorii nu vor solicita intrarea companiei in insolventa, dupa vanzarea actiunilor.

"Sunt mai multe discutii astazi. Asteptam raspunsul autoritatilor in legatura cu moratoriul exitent de un an de zile, astfel incat timp de un an sa nu avem probleme cu firmele de stat detinute de minister", a adaugat Fenechiu.

Dan Diaconescu a cerut miercuri OPSPI sa asigure plata salariilor restante ale angajatilor combinatului Oltchim, sa stabileasca modalitatea concreta privind preluarea Arpechim si sa garanteze ca niciun creditor de stat nu va cere insolventa combinatului dupa semnarea contractului de preluare a actiunilor.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.