"Am cerut OPSPI o pauza de o ora si jumatate, timp in care ei trebuie sa ne dea date fiscale si stagiul litigiilor Oltchim. Avem nevoie si de informatii de la organele de control", a declarat avocatul Daniel Fenechiu, reprezentant legal al lui Dan Diaconescu.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Intrebat daca Diaconescu a prezentat OPSPI un plan de afaceri privind Oltchim, avocatul Fenechiu a adaugat ca nu poate oferi o astfel de informatie.

Diaconescu a spus luni, intrebat daca are un plan de afaceri, ca este "evident" acest lucru.

Citeste si:

Contractul dintre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu afirmand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.

Ponta a afirmat ca esecul privatizarii Oltchim nu este vina Guvernului, care s-a obligat sa incerce sa privatizeze compania in septembrie, in baza prevederilor contractuale cu FMI semnate de fostul Executiv.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat luni ca acuzele lui Dan Diaconescu privind contractul de privatizare a Oltchim este "un tertip" pentru a prelungi semnarea contractului, precizand ca esuarea privatizarii va putea fi constatata dupa cele 10 zile prevazute pentru semnarea contractului.