Visa lanseaza aplicatia Travel Tools prin care ofera turistilor informatii practice privind utilizarea cardurilor in strainatate, inclusiv localizarea ATM-urilor in tara de destinatie si detalii despre cursul de schimb Visa.

"Destinatii ca Marea Britanie, Grecia, Bulgaria si Spania sunt preferate de romanii care pleaca in vacanta si isi utilizeaza cardurile pentru plati si retrageri de numerar. Aplicatia Visa Travel Tools este un ajutor binevenit pentru ca iti arata cate locatii comerciale care accepta cardul sunt pentru fiecare destinatie de vacanta, dar si unde se gaseste cel mai apropiat bancomat. Cei care calatoresc in Europa isi pot folosi cardurile rapid si comod la 400.000 de ATM-uri si aproximativ noua milioane de comercianti, dintre care mai mult de o treime accepta plata cu carduri contactless", a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia, Visa Europe.

Cu ajutorul aplicatiei, detinatorii de carduri au acces la functii si informatii utile cand calatoresc in strainatate, precum un convertor valutar, functia de localizare ATM si asistenta telefonica. Astfel, utilizatorii pot tine evidenta cheltuielilor cu ajutorul unui convertor valutar si pot accesa oricand banii din contul lor la cel mai apropiat ATM.

In cazul in care si-au pierdut cardul sau acesta le-a fost furat, turistii pot apela numarul Serviciului Global de Asistenta Clienti direct din aplicatie, daca nu stiu numarul bancii care le-a emis cardul.

In plus, aplicatia permite posesorilor de carduri sa verifice din timp care este gradul de acceptare al platilor cu cardul in tara de destinatie, in diverse locatii precum hoteluri, restaurante, obiective turistice sau reteaua de transport public. Totodata, aplicatia dispune de o functie inedita prin care turistii beneficiaza de sfaturi utile de folosire a cardului in strainatate.

Informatiile sunt disponibile in mai multe limbi de circulatie internationala, cum ar fi engleza, germana, franceza, poloneza, spaniola si italiana. Turistii pot descarca gratuit aplicatia pe telefonul mobil din Apple App Store sau de pe Google Play. Aplicatia Visa Travel Tools este disponibila in toate cele 200 de tari si teritorii unde cardurile Visa sunt acceptate. Detinatorii de carduri Visa isi pot utiliza cardurile pentru a plati la mai mult de 40 de milioane de comercianti si pentru retrageri de numerar la peste doua milioane de bancomate din intreaga lume.

Sursa foto: varandah_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri