Bancile lanseaza in continuare variante in franci elvetieni pentru principalele produse de creditare, persoanele fizice devenind noua tinta a institutiilor financiare.
Desi unii specialistii apreciaza ca populatia si firmele ar trebuie sa fie circumspecte fata de asa numitele credite exotice, denominate in yeni japonezi si franci elvetieni, bancherii vin cu oferte si pentru persoanele fizice dupa ce au testat produsul pe zona corporate.

Piraeus Bank, una din cele mai active banci pe partea de retail, va acorda credite de nevoi personale si in franci elvetieni, in limita a 20.000 de euro, pentru acoperirea nevoilor curente, dar si pentru refinantarea unui credit de consum aflat in derulare la o alta banca.

"Am creat acest produs pentru a oferi clientilor nostri, persoane fizice, o solutie eficienta de creditare a nevoilor financiare personale", a declarat directorul general pentru retail banking si operatiuni al institutiei de credit, Catalin Parvu.

Perioada maxima de rambursare a imprumuturilor este de zece ani.

Creditul de nevoi personale in franci elvetieni poate fi obtinut de angajatii cu contract de munca, pensionari, persoane fizice autorizate, personalul navigant, precum si de persoane care obtin venituri din chirii, dividende, contracte de administrare si de cesiune a drepturilor de autor.

De asemenea, portughezii de la Millennium au inceputi asaltul pe piata de retail, printr-o oferta completa de finantari imobiliare si pentru consum inclusiv in franci elvetieni. La aceasta oferta, in primele trei luni, dobanzile sunt fixe, de 7,5% pe an la lei, respectiv 5,5% pe an la euro.

Credit Europe Bank acorda din aceasta vara un credit pentru investitii imobiliare in franci elvetieni cu perioada de gratie de patru ani si o dobanda fixa de 2,25% in primul an de creditare.

Contractantul unui credit pentru investitii imobiliare in franci elvetieni cu perioada de gratie nu plateste bancii nici dobanda, nici principal in primele sase luni de credit, iar in urmatoarele 42 de luni plateste doar echivalentul dobanzii, in acest fel ratele pe primii patru ani fiind mult reduse.

O familie cu un venit total de 3.000 lei poate obtine un credit in valoare echivalenta de 100.000 euro, dupa cum arata calculele bancii.

"Am creat acest produs pentru a oferi o solutie pentru clientii nostri cu buget restrans, care pana acum nu au avut acces la solutii de finantare pentru investitii imobiliare", a spus responsabilul segmentului bancar individual al Credit Europe bank, Utku Ogrendil.

Raiffeisen Bank a redus promotional dobanda la creditele imobiliare in franci elvetieni la 3,9% anual. In perioada 20 iulie - 31 decembrie 2007, Raiffeisen Bank ofera credite imobiliare/ipotecare in franci elvetieni (CHF) cu dobanda promotionala. Creditele in CHF pentru cumpararea de locuinte, case de vacanta, terenuri si pentru modernizare si construire imobile, „Casa Ta”, beneficiaza de o dobanda de 3,9% pe an (dobanda fixa valabila in primul an).

De asemenea, creditul in CHF pentru nevoi personale nenominalizate cu ipoteca „Flexicredit Plus” are o dobanda promotionala de 4,9% pe an (dobanda fixa valabila in primul an) in perioada 20 iulie – 31 decembrie 2007.

Raiffeisen Bank ofera clientilor si posibilitatea refinantarii creditelor imobiliare/ipotecare cu dobanda fix in primul an: 3,9% pentru creditele in franci elvetieni. Refinantarea creditelor de nevoi personale se poate face prin „Flexicredit Integral”, care va beneficia de dobanda fix pentru primul an, de 4,9% la CHF, in perioada promotiei.

Creditele in franci elvetieni au fost lansate in 2005 de OTP Bank si Porsche Bank si sunt considerate foarte avantajoase, cel putin pe termen scurt, datorita dobanzii promotionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri