Tranzactionarea la bursa de pe telefonul mobil a devenit o alternativa viabila pentru investitorii dinamici, aflati tot timpul in miscare. Pana acum, doar Vanguard si Intercapital au lansat astfel de sisteme, si, conform datelor furnizate Wall-Street de cele doua firme, numarul clientilor care prefera aceasta platforma creste in fiecare luna.
Prin intermediul telefonului mobil, clientii isi tine in timp real evidenta portofoliilor, vizualizeaza grafice si cotatii si isi introduc ordine de vanzare si cumparare in piata (atat spot, cat si derivate), a caror confirmare si executare se face in timp real.

Reprezentantii celor doua SSIF-uri ne-au explicat ca aceste sisteme au fost special concepute pentru persoanele active, in miscare dar care vor sa fie informate si conectate cu ce se intampla in ringul bursier.

“Utilizatorul platformei de tranzactionare prin telefonul mobil este o persoana activa, mereu in miscare, care nu dispune de suficient timp pentru a sta in fata calculatorului sa urmareasca piata, dar doreste sa fie la curent cu tot ce se intampla pe bursa, face tranzactii, isi verifica portofoliul si activitatea”, a declarat pentru Wall Street Corina State, Marketing Manager al Vanguard.

“Sistemul Ktrade Mobile se adreseaza clientilor dinamici, aflati in miscare, preocupati de investitiile lor, deschisi la nou si cu o abordare moderna si flexibila a proiectelor”, ne-a explicat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Lansarea platformelor, ceruta de evolutia tehnologica si de nevoia de accesibilitate

Vanguard a lansat platforma “Mini Vanguard” in luna iulie a anului trecut, fiind prima societate de brokeraj care a oferit astfel de servicii.

“Utilizarea telefonului mobil pentru a realiza diferite operatiuni este in zilele noastre o realitate si cum era si firesc, fiind o companie de brokeraj care in permanenta cauta sa ofere clientilor sai servicii de informare si tranzactionare la bursa adaptate solutiilor tehnologice de ultima ora, am optat si pentru aceasta varianta de accesare. Pentru noi este important in primul rand ca serviciile pe care le oferim clientilor nostri sa fie de cea mai buna calitate, sa raspunda cerintelor investitionale prezente si viitoare si sa aduca un plus, valoare, in activitatea acestora pe piata de capital.”, ne-a mai declarat Corina State.

Lansarea serviciul Ktrade Mobile, lansat la 11 februarie 2008, de catre Intercapital Invest venit din motive de accesibilitate si de evolutie a tehnologiei.

“Am lansat acest system din mai multe motive. Evolutia tehnologiilor a fost unul din motive - am lansat mai demult un sistem de informare prin WAP pentru telefoane mobile, acesta fiind, practic, una dintre primele pagini WAP din Romania; la acel moment, insa, tehnologia era inca la inceput. Astazi internetul prin telefonul mobil devine din ce in ce mai raspandit. De asemenea, accesibilitatea acestui produs a fost un factor decisiv. Dorim sa oferim clientilor acces la investitiile proprii si la informatii despre bursa oriunde, nu numai din fata calculatorului de la birou sau de acasa”, ne-a explicat Razvan Pasol, director general Intercapital.

Numarul tranzactiilor mobile creste in fiecare luna

Statisticile facute de aceste companii privind numarul de clienti arata ca sistemul a prins bine in randul publicului. Astfel, platforma mini Vanguard este accesata de 500 de ori pe zi, ”in crestere in zilele in care bursa este agitata”, ne-au spus oficialii companiei.

In cazul serviciilor oferite de Intercapital Invest, Razvan Pasol ne-a explicat ca nu exista o contorizarea exacta a numarului de utilizatori ai Ktrade Mobile. Statisticile lor, arata ca dupa o luna de cand a fost dat in folosinta acest system, de pe 11 februarie, au fost peste 1100 de vizitatori ce au accesat 28 de mii de pagini in Ktrade Mobile.

“Clientii Intercapital Invest nu sunt restrictionati la a folosi fie numai ktrade pe internet, fie numai ktrade pe mobil. Prin urmare, acelasi client poate folosi alternativ sau simultan ambele versiuni. Astfel. Nu contorizam in mod distinct numarul de utilizatori pe Ktrade Mobile. Avem, insa, alte statistici: de la lansarea sistemului in 11 februarie am avut 1181 de vizitatori care au accesat 28 mii de pagini in Ktrade Mobile”, a explicat directorul Intercapital, pentru Wall-Street.

Clientii Vanguard si Intercapital pot tranzactiona de oriunde

Tranzactionarea direct de pe telefonul mobil incepe sa fie din ce in ce mai utilizata. Desi in Romania nu sunt decat doua SSIF-uri care au lansat astfel de servicii, o data cu popularizarea lor probabil ca vor fi si alte firme ce vor oferi clientilor aceasta alternativa.

Firmele de brokeraj spun ca acest serviciu ofera oricarui client posibilitatea de a tranzactiona de oriunde, de pe o insula pustie sau din varful muntelui. Conditiile sunt minime: acces la Internet de pe mobil si un cont de investitii la unul din SSIF-urile ce ofera astfel de platforme.

“Folosind Ktrade Mobile puteti cumpara actiuni de oriunde, inclusive de pe o insula exotica sau din varful muntelui. Singura conditie este accesul la internet prin telefonul mobil propriu”, a mai spus Pasol.
“Serviciul de informare si tranzactionare prin intermediul telefonului mobil poate fi accesat de persoanele care au in primul rand un cont de investitii Vanguard si au un pachet de conectare la internet furnizat de operatorul de telefonie mobile”, a incheiat Corina State, reprezentantul Vanguard.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri