In contextul crizei financiare globale nu doar economiile statelor, companiile sau pietele de capital au de suferit, ci si investitorii care detin plasamente pe burse. Specialistii si cei prezenti in piata sustin ca analiza fundamentala a fost eliminata de sentimente, emotiile conducand deciziile de investitie.
Pe langa modalitatile de reducere a expunerii portofoliului pe Bursa pentru a evita eventuale scaderi si mai abrupte, pornind de la sfaturile Seeking Alpha, Wall Street va propune cinci comportamente care v-ar putea ajuta sa faceti fata deprecierilor sau chiar sa obtineti profit.

1. Rabdare. Cei care se tem de variatiile pietei si cei care le urmaresc vor avea de suferit. Investitorii care asteapta semne clare si anumite oportunitati pot folosi in avantajul lor volatilitatea pietei. Investitorii de succes nu se sperie daca au pierdut o zi cu preturi scazute sau unele ridicate, deoarece stiu ca intr-o piata volatila alte oportunitati de investitii vor aparea.

2. Valoarea investitiilor. Daca plasezi in piata sume mai reduse cand piata este in plina criza, scaderile unor actiuni nu te pot afecta prea mult. Investitorii destepti reusesc sa obtina profit si in perioade de scaderi acute prin plasamente reduse, in conditiile in care actiunile inregistreaza variatii importante pe durata sedintei de tranzactionare.

3. Rezistenta la pierderi. Daca gresesti in conditiile actuale ale pietei poti suferi pierderi importante. Managementul riscului nu presupune doar eliminarea factorilor ce iti pot reduce in timp valoarea portofoliului sau selectarea actiunilor cu putere de crestere, ci si stapanirea propriilor emotii.

4. Eliminarea elementelor perturbatoare
. Pierderile la Bursa pot fi create si pe fondul ingrijorarilor de alta natura, de probleme ce intervin inafara sistemului de tranzactionare. Este greu sa te concentrezi asupra tranzactionarii cand esti ingrijorat ca poti ramane fara loc de munca sau ca nu mai ai economii; securitatea si stabilitatea personala iti maximizeaza concentrarea asupra investitiilor.

5. Ai grija de tine. Daca urmaresti non-stop ce se petrece la Bucuresti, dar si pe pietele internationale, vei ajunge sa te epuizezi atat fizic, cat si psihic. Nu exagera deoarece iti poti pierde concentrarea, te poti lasa purtat de emotii si poti lua decizii gresite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri