Cladirea dezvoltata de Cascade Group in zona de nord a Bucurestiului, Euro Tower, a atins saptamana trecut punctul maxim de inaltime, 80 de metri si a intrat in ultima faza de executie, urmand sa fie livrata in aceasta vara.
Cladirea este amplasata la intersectia strazii Barbu Vacarescu cu bulevardul Lacul Tei, in imediata apropiere a statiei de metrou Stefan cel Mare si are o suprafata totala de 18.000 mp, structurata pe 18 etaje si cinci niveluri subterane, care cuprind 200 de locuri de parcare.

Euro Tower este prima cladire ecologica de birouri din Bucuresti, dezvoltata in conformitate cu sistemele internationale de certificare a cladirilor «verzi» si a necesitat o investitie de 60 milioane de euro. Dezvoltatorul Cascade Group va implementa solutii si sisteme tehnologice care vor reduce impactul cladirii asupra mediului, reducand consumul de energie cu pana la 30% in comparatie cu o cladire de birouri standard.

“Suntem aproape de finalizarea primei cladiri «verzi» de birouri din oras si suntem pe cale sa o multinationale si purtam negocieri pentru restul de 20%. Printre chiriasi se numara The National Bank of Greece, inclusiv diviziile sale Banca Romaneasca si NBG Leasing, precum si Schneider Electric”, a declarat Alex van Breemen, directorul general al Cascade Group.

Euro Tower a fost conceputa de architectul Dorin Stefan, iar managementul constructiei este asigurat de catre compania Bovis LendLease din Marea Britanie. Cladire va incuraja deplasarea cu transportul in comun si folosirea bicicletelor prin instalarea de locuri de «parcare» pentru biciclete si dusuri.

Cascade Group este filiala romana a fondului olandez de investitii East & Central European Venture Capital BV, care finanteaza dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale de pe pietele emergente europene. Cel mai recent proiect dezvoltat de catre Cascade Group in Bucuresti este Cascade Offices, o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata de 5.000 mp dispusa pe sase etaje, situata pe strada Buzesti. Cladirea a fost finalizata in anul 2005 in urma unei investitii de 12 milioane de euro si a fost achizitionata de catre fondul de investitii britanic Fabian in acelasi an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri