Companiile CD Capital Partners si Benevo au incheiat in joint venture pentru a dezvolta un centru comercial in zona Bucurestii Noi, in imediata apropiere a statiei de metrou Pajura, investitia in prima faza a proiectului ridicandu-se la 150 milioane de euro, finantarea fiind acordata de Alpha Bank.
Centrul comercial Victoria City Center va fi construit pe un teren de cinci hectare, pe locul fostei fabrici de textile Dacia, si va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 mp, cuprinzand 200 de magazine si 1.800 de locuri de parcare. Lucrarile de constructie vor incepe anul viitor, iar mall-ul este planificat spre deschidere in 2013.

Cei mai importanti chiriasii ai Victoria City Center vor fi hipermarketul Cora, cu o suprafata de 10.500 mp si operatorul Cinema City, cu opt sali. In prezent, se poarta discutii si cu retailerii de electrocaice, spor, fashion si operatori de fitness, potrivit consultantului imobiliar The Advisers/Knight Frank, care se ocupa cu inchirierea proiectuli.

“Proiectul a fost inghetat timp de doi ani, insa acum ca situatia economica incepe sa se imbuntatateasca si cererea din partea retailerilor da semne de revenire, am inceput lucrarile de demolare si vom incepe constructia in toamna anului viitor”, a declarat Michael Topolinski (foto), presedinte si CEO al companiei Benevo.

Canadianul Michael Topolinski a investit in perioada de boom a pietei rezidentiale 25 milioane de euro in achizitia a 900 de apartamente in diverse stadii de constructie, pentru unele fiind platit doar avansul. Pentru vanzare locuintelor, investitorul a deschis un showroom, sub brandul Benevo - the Homes Store, amplasat in cladirea America House, din zona Piata Victoriei, insa acesta a fost inchis in vara anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri