Anul acesta va fi unul extrem de important pentru tablete si influenta lor asupra retailerilor online. Tabletele vor egala vanzarile realizate de pe smartphone-uri, in SUA, conform unui nou raport al BI Intelligence citat de Businessinsider.com.

Desi numarul de tablete aflate in folosinta este mai mic decat cel al smartphone-urilor, ecranul mai mare si deci usurinta de utilizare atrage din ce in ce mai mult cumparatorii. Este mult mai usor sa cauti online, sa faci zoom pe produse, sa apesi link-uri, pe o tableta decat pe un smartphone.

Valoarea comenzilor, traficul pe magazine si ratele de conversie sunt mai mari pe tablete decat pe smartphone-uri.

Cheltuielile realizate atat pe tablete cat si pe mobile in 2013 vor fi de 30 mld. de dolari, echivalentul a 11,4% din intreaga piata de eCommerce.

Smartphone-urile tind sa fie folosite in mijlocul procesului de achizitie, in timp ce tabletele sunt folosite la inceput pentru cercetare amanuntita si la final, pentru a incheia tranzactia si a cumpara.

Retailerii nu sunt insa inca pregatiti pentru a face fata tendintelor, prea putin site-uri, chiar si in SUA, nefiind dezvoltate special pentru tablete si dimensiunile lor variabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri