Evolio, unul dintre cei mai importanti integratori romani, isi va axa business-ul pe segmentul de smartphone-uri, dupa ce numarul de telefoane l-a depasit, in premiera, la inceputul toamnei pe cel al tabletelor.

“Daca la inceputul acestui an circa 70% din ceea ce vindeam erau smartphone-uri, in prezent ponderea acestora a depasit pragul de 50% din total vanzari. (…) Piata se consolideaza, dar ne asteptam ca 2015 sa fie totusi un an mai bun, intrucat indicatorii din primele noua luni ale anului ne arata ca am vandut mai multe unitati, dar la un pret mai mic”, a declarat Liviu Nistora, directorul general Evolio, in cadrul unui eveniment cu presa.

Reprezentantii Evolio au adaugat faptul ca piata smartphone-urilor are un potential mai mare de crestere decat cea a tabletelor, care din punct de vedere al volumelor este de peste trei ori mai mare. “In primele noua luni ale anului s-au vandut peste 1,5 milioane de smartphone-uri si circa 450.000 de tablete. Piata smartphone-urilor este intr-o continua schimbare”, au aratat acestia.

Black Friday: Evolio tinteste vanzari cu 30% mai mari

Intrebat despre cum vede evolutia programului de reduceri cunoscut si sub numele de Black Friday, Liviu Nistoran a precizat ca se asteapta ca la editia din acest an a campaniei de reduceri vanzarile sa creasca cu 30% fata de anul precedent. “Mizam pe o crestere a vanzarilor de cel putin 30%, dupa ce anul trecut Black Friday ne-a depasit asteptarile. Black Friday este un fenomen cu o amploare tot mai mare. (…) Pentru editia din acest an am pregatit un stoc de 10.000 de smartphone-uri si 10.000 de tablete.

Potrivit datelor furnizate de companie cea mai mare pondere din vanzarile companiei este generata de catre retailul specializat (70%) , in timp ce magazinele online si spatiile proprii de vanzare din tara asigura 20%, respectiv 10%.

Evolio a prezentat smartphone-ul Neos, unul dintre cele mai accesibile telefoane de pe piata

Parte a schimbarii de orientare a business-ului Evolio este si lansarea pe piata a noului smartphone Neos, un dispozitiv despre care Liviu Nistoran spune ca va fi un “best-buy” in categoria sa de pret. “Ne asteptam ca pana la finalul acestui an sa vindem in jur de 10.000 de smartphone-uri Evolio Neos, iar pana in prima jumatate a anului viitor sa comercializam nu mai putin de 50.000 de unitati din acest model”, a declarat Nistoran.

Evolio Neos, smartphone al carui pret de lista se ridica la 579 de lei, este un telefon cu functie dual SIM, cu un design minimalist, simplu, cu un display de 4,5 inch. Evolio Neos dispune de o camera de 8MP cu autofocus, are un un procesor Broadcom cu patru nuclee si consum de energie scazut. Bateria de 2000 mAh ofera o autonomie de pana la 300 de ore de functionare in stand-by, si pana la 12 ore de convorbiri.

Pana la finalul acestui an reprezentantii Evolio estimeaza ca vor mai aduce in portofoliu, pe langa modelul Evolio Neos, inca un smartphone, totalul telefoanelor vandute sub brandul Evolio ridicandu-se la cinci modele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri