Mathias Dopfner, directorul executiv al Axel Springer, unul dintre cei mai mari publisheri din Europa, a subliniat ca ii este teama de puterea acumulata de Google si se arata ingrijorat de faptul ca gigantul american devine “o superputere”, imuna la reglementari, scrie Arstechnica.com.

Mathias Dopfner a publicat o scrisoare deschisa catre directorul executiv al Google, Eric Schmidt, in ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, in care subliniaza ca Google nu detine doar cel mai mare motor de cautare din lume, dar si cea mai mare platforma video, browser, serviciu de e-mail si sistem de operare mobil.

Scrisoarea deschisa a fost publicata ca raspuns al unei postari scrise de Schmidt in acelasi ziar.

Dopfner scrie despre relatia “schizofrenica” dintre Axel Springer si Google. Pe de o parte, publisherul participa intr-o miscare antitrust impotriva gigantului american, pe de alta parte depinzand de traficul adus de Google pentru a atrage venituri si vizite pe site-uri. “Nu cunoastem nicio alternativa care sa ofere aceleasi tehnologii si performante in vanzari automatizate de publicitate si nu putem supravietui fara aceasta sura de venit”, spune el.

Dopfner se refera la o situatie in care algoritmul Google, modificandu-se, a dus la o scadere cu 70% a traficului intr-o subsidiara Axel Springer. “Este un caz real. Si subsidiara este un concurent al Google…sunt sigur ca nu este o coincidenta”, a scris el.

“Ne este teama de Google”, a adaugat.

El a continuat subliniind ca Google are monopol, detinand 90% cota de piata pe segmentul motoarelor de cautare (martie 2014-n.r.). “Piata apartine practic unui singur jucator”. Mai spune ca Google isi listeaza produsele proprii – de la magazine online pana la profile de Google+ - mai sus in rezultate decat ale concurentilor, chiar daca acestea atrag mai mult trafic si interes. “Acest lucru se numeste abuz de pozitie dominanta”, spune el.

“Google stie mai multe despre cetatenii digitali mai mult decat George Orwell a indraznit sa isi imagineze in viziunea sa transpusa in romanul 1984”, mai spune Dopfner.

Citeste mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri