YouTube, cel mai popular serviciu online de partajare de continut video (video streaming – engl.) atrage in prezent peste un miliard de vizitatori pe luna care urmarest sase miliarde de ore de continut, unde aproape 40% din acesta este consumat pe dispozitivele mobile, iar cel mai mult de castigat au avut canalele video din top, scrie theguardian.com.

Numarul de vizualizari al primelor 100 de canale de pe YouTube a crescut cu peste 80% in ultimul an, potrivit unor informatii publicate de site-ul Tubefilter si firma de cercetare OpenSlate. Conform datelor al celor mai vizualizate 100 de canale pe YouTube volumul de trafic a atins circa 9,5 miliarde de vizualizari, in crestere fata de 5,24 miliarde in luna iulie a anului trecut. Cel mai mare castigator este canalul PewDiePie, detinut de catre gamerul suedez Felix Kjellberg. Intre iulie 2013 si iulie 2014, numarul de vizualizari lunare aproape ca s-a dublat, de la 221,6 milioane de vizualizari, la 438,9 milioane de vizualizari, in timp ce numarul de abonati aproape ca s-a triplat, la circa 30 de milioane.

Al doilea cel mai popular canal pe YouTube este DisneyCollector, cu clipuri in care analizeaza si desigileaza jucarii, reusind sa acumuleze in luna iulie 268 de milioane de vizualizari, devasand-o pe cantareata Shakira, care a strans 226,6 milioane de vizualizari. Canalele de gaming Stampy (199,6 milioane vizualizari) si The Diamond Minecraft (186,1 milioane vizualizari) au ocupat locurile patru si cinci in top, conform statisticilor Tubefilter.

Statisticile pe luna iulie mai indica faptul ca cele mai urmarite categorii pe YouTube au fost muzica, jocurile si clipurile cu comedii raman cele mai populare pe serviciul de partajare video.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri