Iata o noua modalitate de a te uita la lume: o harta care arata localizarea fiecarui device conectat la Internet. Imaginea a fost creata de John Matherly, fondator al Shodan, un motor de cautare pentru device-urile conectate la Internet.

El a cartografiat fiecare device care a raspuns unui semnal al lui si apoi i-a alocat o anumita culoare. Cu cat este mai rosie zona, cu atat sunt mai multe device-uri conectate. Cu cat este mai albastra, cu atat sunt mai putine device-uri conectate la Internet. Unele zone nu au absolut niciun punct – puteti vedea insa unul, chiar in mijlocul Groenlandei.

“Aspectele tehnice sunt foarte simple – am trimis un PING catre fiecare IP online, am stocat raspunsurile si apoi le-am plasat pe harta”, a explicat autorul, Matherly. Ping-urile sale au ajuns exclusiv la cei care erau conectati online. Uneori ajunge si la smartphone-uri, a mai spus el. Pentru a aduna toate datele, Matherly a realizat acest proces timp de cinci ore si i-au trebuit inca 12 ore sa realizeze harta. Aceasta a fost creata in data de 2 august.

El va repeta experimentul, incercand astfel ca omenirea sa perceapa, vizual, cum s-au schimbat anumite regiuni. “Ma astept mai ales ca Africa sa devina din ce in ce mai rosie”, spune el. Puteti citi intreaga discutie pe Reddit.

Click pentru marire

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri