Intarirea dolarului a facut o noua victima – veniturile Google au crescut mai incet decat se asteptau analistii, compania cu sediul in California realizand venituri de 14,5 miliarde de dolari, in evolutie cu 17% in ultimele trei luni ale anului 2014, scrie presa internationala.

Analistii estimau venituri de 14,7 miliarde de dolari pentru gigantul american. Profitul net a crescut cu 41%, pana la 4,8 miliarde de dolari, sau 6,91 $/actiune, de la 3,4 miliarde de dolari in ultimul trimestru calendaristic din 2014.

Desi veniturile au crescut sub asteptari, valoarea actiunilor companiei americane a crescut cu 2%. Patrick Pichette, directorul financiar al Google, a subliniat intr-o videoconferinta cu investitorii ca dolarul in apreciere a lovit veniturile companiei cu peste 400 de milioane de dolari. Daca dolarul nu s-ar fi apreciat in ultimele luni, veniturile companiei ar fi crescut cu circa 20%.

Cresterea Google a incetinit din cauza scaderii numarului de cautari pe PC-uri, unde Google face bani din click-uri pe reclame. Cu toate acestea, Pichette a spus ca mobile-ul va reusi sa acopere, in timp, desktop-urile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri