Guvernul din China a perfectionat „Marele Firewall”, ridicand si mai multe bariere in fata utilizatorilor de Internet si, in consecinta, ducand la si o mai mare distantare de restul tarilor lumii in ceea ce priveste libertatea de a accesa pagini Web, scrie presa internationala

In esenta, internautii din China nu vor mai putea folosi servicii numite virtual private networks (VPN) pentru a accesa servicii precum Google sau Facebook. Oficialii din China au confirmat „imbunatatirea” firewall-ului, spunand ca masurile au fost necesare deoarece „Internetul a evoluat”. Saptamana trecuta, servicii de VPN majore, precum Astrill, au raportat intreruperi ale serviciului in statul asiatic.

Miscarea indica separarea continua a Chinei in lumea virtuala, pentru ca statul asiatic sa poata controla mai bine informatiile pe care le acceseaza cetatenii. Filtrele Web au doua scopuri – limitarea accesului la site-uri care ar putea submina puterea politica a conducatorilor Chinei si, pe de alta parte, protejarea firmelor chinezesti in fata concurentilor din alte state ale lumii, precum Amazon sau eBay.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri