Catayst Romania, cel mai important fond local de private equity pentru crestere si venture capital dedicat Romaniei, care sustine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), a achizitionat un pachet minoritar in cadrul 123ContactForm, companie care dezvolta produse software de formulare si survey-uri pentru companii si ONG-uri la nivel global. Majorarea de capital va ajuta 123ContactForm sa dezvolte produse noi, sa intensifice eforturile de marketing si sa extinda echipa.

123ContactForm a fost fondata in 2010 ca o companie care dezvolta software usor de utilizat pentru creatorii de formulare. Din echipa initiala au facut parte Florin Cornianu (CEO) si Tudor Bastea (CTO), din 2011 alaturandu-se si Adrian Gheara in calitate de consultant si membru al board-ului, in urma unei investitii acordate companiei. Cu sediul in Timisoara si cu o echipa de 42 de membri, 123ContactForm ofera instrumente simple pentru construirea formularelor online cu functionalitati bogate, de la optiuni de design, la plati si gestionare a datelor. Distribuite ca solutii cloud SaaS (Software as a Service), serviciile sunt utilizate in principal de pietele anglofone - SUA, Canada, Marea Britanie si Australia - precum si de catre clienti din tari vorbitoare de limba spaniola din intreaga lume.

"123ContactForm este o companie solida, cu un bun management si cu o crestere rapida, care are un potential deosebit de a continua dezvoltarea la nivel global. Investitia se potriveste perfect profilului Catalyst Romania - de a sustine o companie romaneasca de tehnologie cu crestere ridicata si cu un istoric de vanzari globale pentru produse software adaptabile. Suntem bucurosi sa sustinem procesul de dezvoltare al 123ContactForm si avem incredere in succesul companiei pe termen lung", a declarat Marius Ghenea, Catalyst Romania.

"Am reusit sa crestem si sa ne dublam cifra de afaceri de la an la an doar prin resurse personale si din veniturile companiei. Cu toate acestea, intelegem ca un investitor puternic de venture capital ne poate ajuta sa ne maximizam potentialul. Prin urmare, suntem foarte incantati sa avem alaturi de noi echipa experimentata a 3TS Catalyst Romania, ca partener care isi asuma riscurile afacerii si ne ofera sprijin financiar, expertiza si indrumare strategica", a completat Florin Cornianu, fondator si CEO 123ContactForm.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala".

Pe langa 123ContactForm, Catalyst Romania a asigurat finantare si pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro si GHG. Fondul sustine IMM-urile autohtone care activeaza in special in domeniile TMT cu investitii cuprinse intre 500.000 EUR si 2.000.000 EUR. Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri