Maximul istoric atins de Oltchim (OLT) pe Bursa a fost impins in sus si pe parcursul zilei de joi, aceasta fiind a patra sedinta consecutiva cand titlurile combinatului chimic au crescut cu 15%.
Bursa a crescut cu 0,81% in prima parte a sedintei de joi, o actiunile Oltchim fiind cotata la 2,325 lei.

Cotatia actiunilor Oltchim este de peste cinci ori mai mare decat la inceputul lunii mai, cand unul dintre principalii actionari minoritari ai combinatului, compania PCC, inregistrata in Germania, a inceput sa cumpere aproape zilnic titluri Oltchim. Totodata, cotatia de miercuri este de peste 11 ori mai mare decat nivelul de la finalul anului trecut.

In urma achizitiilor din luna mai, compania PCC si-a majorat participatia de la 12,16% la aproximativ 17%, in urma discutiilor privind privatizarea combinatului chimic. Oltchim este inclusa in lista companiilor pe care Guvernul s-a angajat fata de FMI ca le va privatiza in acest an.

La ora 14:30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, inregistra un recul de 0,67%, iar titlurile celor cinci SIF-uri si ale Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 1,65% sub nivelul de miercuri.

Pe de alta parte, indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 2,54%, sustinut de ascensiunea de 15% inregistrata de titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), Rompetrol Well Services (PTR) si Oil Terminal (OIL).

Titlurile Rompetrol Rafinare au avansat cu 14,9%, la 0,0964 lei, aproape de valoarea nominala, de 0,1 lei, si, totodata, au ajuns la un nivel cu 28% peste pretul din oferta de preluare derulata anul trecut de actionarul majoritar, The Rompetrol Group, de 0,0751 lei/actiune. Pretul din oferta de preluare ar putea fi propus si la delistarea companiei, care, insa, a fost suspendata anul trecut de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri