Analistii firmei de brokeraj Target Capital si-au modificat recomandarea pentru actiunile Alro (ALR) de la „mentinere”, la „vanzare”. Andrei Radulescu, autorul raportului, considera ca oferta publica secundara de la producatorul de aluminiu este amenintata de o eventuala scadere a pretului actiunilor ALR in perioada urmatoare.
Noul pret tinta dat de catre Target Capital pentru actiunile Alro este de 3,58 lei, cu 7,8% sub cel inregistrat in timpul sedintei de marti. Pretul tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa.

„De la inceputul lunii mai economia mondiala a dat semnale ca pierde din viteza. Daca acum cativa ani sectorul public l-a scapat pe cel privat, acum lumea se intreaba cine va putea salva sectorul public. Incertitudinea internationala, si implicit costurile mai ridicate ale capitalului, reprezinta o parte din motivele care au dus la o scadere a estimarii pe Alro”, a declarat Radulescu.

Vimetco, actionarul majoritar al producatorului de aluminiu, vrea sa vanda pe BVB in aceasta vara un pachet de 20,96% din titlurile ALR. Oferta publica secundara ar o valoare estimata de 140 milioane euro.

„Daca Alro scade in continuare pe Bursa, eu cred ca oferta nu se va mai face in vara. Cand a fost anuntat SPO-ul situatia in piata era mult mai buna decat acum. Incertitudinea de pe plan international loveste in primul rand industria producatoare si cea auto, iar exportatorii ar putea sa fie afectati. Alro exporta circa 80-90% din productie”, mentioneaza Radulescu.

Compania din Slatina a terminat primul trimestru din acest an cu un profit de 120 milioane lei, in crestere cu 138% fata de perioada similara din 2010.

„Apreciem favorabile rezultatele companiei in trimestrul I, acestea situandu-se peste estimarile din scenariul nostru central de la Nota elaborata in luna aprilie. Trebuie totusi subliniat faptul ca in trimestrul II cursul s-a depreciat, iar compania are majoritatea creditelor in euro. In aceste conditii cel mai probabil se va inregistra o pierdere financiara in T2, care va influenta profitul final”, spune Andrei Radulescu.

Alro se tranzactiona la un pret de 3,81 lei/actiune in timpul sedintei de luni, compania fiind astfel evaluata la 2,71 miliarde lei (636 milioane euro).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri