Vimetco si Conef, principalii actionari ai Alro Slatina (ALR), au anuntat ca urmeaza sa lanseze o oferta publica de vanzare de actiuni la producatorul de aluminiu. Rusii nu au anuntat cat vor vinde din companie si asteapta de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) aprobarea prospectului ofertei.

„Aceasta este o veste foarte buna pentru Alro. Alro a devenit un jucator cheie pe piata globala a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scala si prezenta internationala. Avem o echipa puternica de management, care lucreaza impreuna de multi ani, cu o strategie clara de a continua sa creasca prezenta Alro in randul clientilor importanti din intreaga Uniune Europeana si dincolo de aceasta, si cu o experienta dovedita de crestere a Companiei si de a obtine performante financiare”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Marian Nastase, presedintele Alro.

Alro Slatina impreuna cu filialele sale reprezinta unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa dupa capacitatea de productie, cu operatiuni in toate segmentele semnificative ale productiei de aluminiu. Grupul este format din divizii upstream si downstream, de la activitati care includ exploatarea si rafinarea materiilor prime, pana la productia si vanzarea de produse din aluminiu primar si procesat (care cuprind produse laminate plate („PLP-uri”) si produse extrudate).

Vimetco detine in prezent 84,2% din actiunile Alro. Actionarii vanzatori intentioneaza sa ofere actiuni Alro catre investitorii institutionali si investitorii de retail din Romania, si investitorilor eligibili din afara Romaniei.

Folosind bauxita extrasa din minele din Sierra Leone (Africa), Grupul produce alumina, principala materie prima utilizata pentru producerea aluminiului, care este procesata in rafinaria din Tulcea, Romania.

Citeste si:
Oferta Alro a esuat: compania nici nu a mai anuntat subscrierile
Oferta Alro a esuat:...

Alro a inregistrat anul trecut un profit net ajustat de 402,6 mil. lei, de peste cinci ori mai mult decat in 2017, pe fondul revenirii pretului la aluminiu in pietele internationale. In primul trimestru din 2018, profitul Alro a urcat cu 38% (y/y), la 124,6 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri