Oferta publica secundara de la Alro Slatina (ALR) va lua startul pe data de 2 iulie, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat prospectul tranzactiei. La vanzare se vor afla grupul rus Vimetco si Conef, care pun pe masa 383,7 milioane de actiuni ALR, reprezentand 53,7% din companie.

Oferta va avea o transa destinata investitorilor persoane fizice (de retail) si o transa pentru investitorii institutionali.

Investitorii de retail vor subscrie la pretul maxim de 6,18 lei/actiune, in vreme ce institutionalii pot trimite ordine la orice pret pana la nivelul de 6,18 lei (inclusiv). Compania mentioneaza ca pretul final de oferta va fi determinat conform prevederilor din prospect.

Pretul maxim de oferta este cu 71% mai mare decat cel inregistrat de actiunile Alro la sfarsitul zilei de luni (inainte de anuntul oficial) si cu 49% mai mare decat cel la care actiunile Alro se tranzactionau dupa anuntul de miercuri.

Reprezentantii producatorului de aluminiu mentioneaza ca prospectul complet al ofertei va fi publicat in zilele urmatoare.

Citeste si:
Companiile europene au atras 21,8 mld. euro de pe burse in S1
Companiile europene au atras...

Actiunile Alro au sarit cu 15% pe Bursa de Valori Bucuresti dupa ce compania a anuntat ca a primit avizul ASF pentru prospect. Miercuri, la ora 11:45, un titlu ALR se tranzactiona la pretul de 4,15 lei, compania fiind astfel evaluata la 2,96 mld. lei.

Sursa foto: Alro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
E-INFRA nu se listeaza anul acesta la Bursa de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri