De asemenea, Alro a prelungit si perioada ofertei, astfel ca subscrierile vor putea sa fie facute pana la data de 19 iulie inclusiv, desi initial oferta era programata sa se inchida pe 16 iulie. Noul interval de pret al SPO-ului Alro este de 3,5 – 4 lei.

“Investitorii de retail trebuie sa subscrie pentru actiunile oferite la pretul fix de 4 lei (limita superioara a intervalului de pret). Investitorii de retail au dreptul la o reducere de 7% din pretul de oferta pentru subscrierile facute in mod valabil pe toata durata perioadei de oferta (2 iulie 2018 – 19 iulie 2018)”, se mentioneaza in amendamentul Prospectului.

Anterior acestui amendament, micii investitori puteau subscrie doar la pretul maxim de 6,18 lei, care la momentul anuntului era cu 71% peste nivelul inregistrat in piata.

In amendamentul Prospectului se mentioneaza si posibilitatea retragerii subscrierilor, investitorii de retail avand doua zile lucratoare (de la publicarea amendamentului) pentru a face acest lucru.

Romgaz pune pe masa un nou...
Citeste si: Romgaz pune pe masa un nou dividend: randament brut, 3,6%

Investitorii de retail care au subscris la vechiul pret (6,18 lei/actiune) vor putea folosi suma egala cu produsul dintre [i] numarul de actiuni oferite subscrise initial si [ii] diferenta dintre pretul de 6,18 lei pe actiune oferita si limita superioara a intervalului de pret pe actiune oferita pentru a face o noua subscriere. In schimb, investitorii care nu vor mai realiza o subscriere conform procedurii mentionate mai sus, vor primi diferenta dintre pretul de 6,18 lei si pretul final de oferta in termen de 5 zile lucratoare de la inchiderea SPO-ului.

Oferta Alro este structurata in doua transe: prima transa reprezinta 85% (326.222.469) din numarul initial de actiuni oferite, aceasta fiind adresata investitorilor institutionali; cea de-a doua transa se adreseaza investitorilor de retail si reprezinta 15% (57.568.671) din numarul total de actiuni oferite.

In oferta Alro, la vanzare se afla grupul rus Vimetco si compania afiliata Conef.

Bursa de Valori Bucuresti a...
Citeste si: [Infografic] Bursa romaneasca a batut Europa timp de inca o luna

Sursa foto: Alro