Alro Slatina va furniza produse laminate plate din aluminiu catre producatorul de aeronave Airbus, cu incepere din 2017. Acordul dintre cele doua companii a fost incheiat pentru o perioada de mai multi ani.

”Aceasta oportunitate este inca o confirmare a faptului ca investitiile semnificative pe care le-am facut in modernizarea echipamentelor noastre de productie si in extinderea portofoliului nostru au avut succes”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO-ul Alro, intr-un comunicat de presa.

Alro detine deja o certificare necesara pentru livrarea de produse destinate industriei aerospatiale, acordata de catre consiliul managerial al National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Program.

Producatorul de aluminiu din Slatina a inregistrat in primul semestru din 2016 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde lei, in scadere cu peste 8% fata de nivelul 1,2 miliarde lei in primele sase luni din 2015.

Profitul net al Alro a fost, in perioada analizata, de 39 milioane lei, comparativ cu castigul de 68 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2015.

Citeste si:
Wizz Air comanda 20 de aeronave Airbus A321XLR
Wizz Air comanda 20 de...

Productia Alro a fost insa mai mare in primul semestru din 2016, atat in ce priveste aluminiul primar (aproape 138.000 tone), cat si in ce priveste aluminiul procesat (41.000 tone).

Pretul aluminiului la Bursa de Metale din Londra a fost insa mai mic cu 13% in primul semestru, de 1.544 dolari/tona, fata de 1.783 dolari /tona in primele sase luni din 2015.

Compania din Slatina a bugetat pentru 2016 investitii in valoare de 53 milioane dolari, inclusiv in cresterea capacitatii de prelucrare a deseurilor din aluminiu de la 60.000 la 90.000 de tone pe an.

Reciclarea aluminiului a devenit o activitate tot mai importanta pentru Alro din perspectica costurilor, avand in vedere ca in procesul de topire a deseurilor de aluminiu se consuma mai putina electricitate.

Citeste si:
Georges Durdilly este noul sef al Airbus in Romania
Georges Durdilly este noul...

Alro este o subsidiara a companiei ruse Vimetco si are operatiuni in Germania, Ungaria, Polonia, Grecia si Romania. Compania are exporturi si in SUA si Asia.

Sursa foto: Alro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bilantul proiectelor de infrastructura in prima jumatate de an