”Aceasta oportunitate este inca o confirmare a faptului ca investitiile semnificative pe care le-am facut in modernizarea echipamentelor noastre de productie si in extinderea portofoliului nostru au avut succes”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO-ul Alro, intr-un comunicat de presa.

Alro detine deja o certificare necesara pentru livrarea de produse destinate industriei aerospatiale, acordata de catre consiliul managerial al National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Program.

Producatorul de aluminiu din Slatina a inregistrat in primul semestru din 2016 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde lei, in scadere cu peste 8% fata de nivelul 1,2 miliarde lei in primele sase luni din 2015.

Profitul net al Alro a fost, in perioada analizata, de 39 milioane lei, comparativ cu castigul de 68 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2015.

Productia Alro a fost insa mai mare in primul semestru din 2016, atat in ce priveste aluminiul primar (aproape 138.000 tone), cat si in ce priveste aluminiul procesat (41.000 tone).

Citeste si:

Pretul aluminiului la Bursa de Metale din Londra a fost insa mai mic cu 13% in primul semestru, de 1.544 dolari/tona, fata de 1.783 dolari /tona in primele sase luni din 2015.

Compania din Slatina a bugetat pentru 2016 investitii in valoare de 53 milioane dolari, inclusiv in cresterea capacitatii de prelucrare a deseurilor din aluminiu de la 60.000 la 90.000 de tone pe an.

Reciclarea aluminiului a devenit o activitate tot mai importanta pentru Alro din perspectica costurilor, avand in vedere ca in procesul de topire a deseurilor de aluminiu se consuma mai putina electricitate.

Alro este o subsidiara a companiei ruse Vimetco si are operatiuni in Germania, Ungaria, Polonia, Grecia si Romania. Compania are exporturi si in SUA si Asia.

Sursa foto: Alro