Mark Mobius, seful Templeton Emerging Markets, urmareste cu atentie pietele europene emergente, in special Romania, unde vede numeroase oportunitati de afaceri, mai ales in energie si transporturi, precum si Rusia si Polonia.
"In Europa, continuam sa urmarim indeaproape pietele emergente, in special Romania, Rusia si Polonia. In Romania continuam sa vedem o multime de oportunitati, mai ales in sectoare precum energia si transporturile", a afirmat Mobius intr-un articol publicat pe site-ul economic citywire.

Mobius este foarte incantat de Rusia, unde exista un potential ridicat, in special in agricultura, domeniul resurselor naturale si cel petrolier.
Potentialul Poloniei rezida din structura politica solida si cresterea PIB-ului. Polonia este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat crestere economica in perioada 2008-2009 a crizei financiare mondiale.

Investitorul crede ca situatia datoriilor suverane din Europa nu este la fel de grava ca criza datoriilor din Statele Unite, atat in privinta amplorii cat si a posibilului impact asupra economiei mondiale. Atentia ar trebui sa se concentreze din acest motiv asupra crizei datoriilor din SUA.

Trebuie sa se tina seama ca toleranta fata de datorii este in general afectata de nivelul de incredere a investitorilor, iar eforturile trebuie sa se concentreze pe refacerea acesteia, a spus Mobius.

El considera improbabil ca criza datoriilor din Europa sa duca la o recesiune mondiala, intrucat numeroase tari din alte regiuni ale lumii inregistreaza crestere.

FMI anticipeaza ca statele emergente vor avea in acest an o crestere economica de 6,6%, de trei ori mai rapida decat ritmul de 2,2% prognozat pentru tarile dezvoltate.

Sursa imagine:
franklintempleton.co.uk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri