Pretul aurului a crescut cu 2%, la un nou nivel record, de peste 1.820 dolari uncia, iar cotatia petrolului destinat pietei americane a scazut cu mai mult de patru dolari, in urma mai multor date negative privind economia Statelor Unite, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Alt factor care a influentat piata este anuntul Rezervei Federale din New York privind analizarea vulnerabilitatilor subsidiarelor din SUA ale bancilor europene la o posibila escaladare a presiunilor financiare.

La ora 15:23 GMT, aurul spot era in crestere cu 1,9%, la 1.822,29 dolari uncia, dupa un maxim de 1.825,99 dolari uncia atins in timpul tranzactiilor.

Metalul pretios este pe cale sa inregistreze un avans de 9% in decurs de doua saptamani, cea mai buna performanta intr-un astfel de interval de la jumatatea lui februarie 2009.

Cotatia argintului a avansat cu 0,9%, la 40,5 dolari uncia.

Compania de consultanta GFMS in domeniul metalelor pretioase a estimat joi ca pretul aurului ar putea ajunge in urmatoarele sase luni la 1.900 dolari uncia, dar un avans pana la 2.000 de dolari uncia este improbabil.

Dolarul s-a apreciat fata de restul valutelor, iar indicii bursieri americani au coborat cu circa 4%.

Cotatia petrolului Brent era la ora 15:24 GMT in scadere cu 2,99 dolari, la 107,61 dolari pe baril, comparativ cu nivelul de 117 dolari pe baril de la sfarsitul lui iulie.

Pretul petrolului destinat pietei americane a coborat cu 4,13 dolari, la 83,45 dolari pe baril, acesta fiind cel mai amplu declin zilnic inregistrat dupa 8 august. La sfarsitul lui iulie, cotatia era de aproape 96 dolari pe baril.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri