Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti i-a prelungit mandatul directorului general, Valentin Ionescu, dupa indeplinirea unor criterii de performanta la evaluarea anuala, au declarat surse din piata.
Obiectivul principal al managerului pentru perioada urmatoare va fi cresterea valorii BVB pentru actionarii sai, prin cresterea lichiditatii si dezvoltarea pietelor administrate de BVB in vederea eliminarii decalajului fata de bursele dezvoltate din regiune, se arata intr-un comunicat remis de Bursa.

Ionescu va trebui sa intensifice colaborarile cu autoritatile centrale si locale in domeniu, in vederea imbunatatirii cadrului legislativ, alinierea sistemului de tranzactionare la cele mai bune practici, prin extinderea conturilor globale si a imprumutului de actiuni la nivelul intregii piete.

De asemenea, un alt obiectiv este cresterea aportului pietei derivatelor in activitatea zilnica a Bursei, diversificarea surselor de venit si diminuarea riscului operational.

Urmatoarea evaluare a lui Valentin Ionescu va fi peste sase luni.

In septembrie anul trecut, dupa ce Anca Dumitru s-a retras din functia de director, Consiliul Bursei l-a ales pe Valentin Ionescu, dintre mai multe nume propuse. Ionescu este fost director de vanzari in banca austriaca Euro Invest, fost consilier economic al presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si fost analist la compania ceha Wood&CO. Mandatul sau a inceput pe 27 septembrie.


Citeste mai multe articole cu Valentin Ionescu:

Anca Dumitru, inainte de a preda stafeta: Valentin Ionescu este omul de care Bursa are nevoie

Garda veche si garda noua de la Bursa: Duoul Farmache - Ionescu

De ce 2011 va fi un an crucial pentru piata de capital: INTERVIU cu seful Bursei

Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri