Valentin Ionescu, fostul director general al Bursei de Valori Bucuresti, a intrat in Consiliul de Administratie al SIF Moldova, cu 69% din voturile actionarilor prezenti la AGA.
"O sa am doar un an la dispozitie sa imi pun amprenta pe activitatea SIF Moldova. Un an este putin pentru proiectele pe termen lung, dar este un timp rezonabil pentru accelerarea proiectelor pe termen scurt si mediu", a declarat Valentin Ionescu pentru wall-street.ro.

El a subliniat ca se va focusa pe zona de management al portofoliu, dar si pe partea de sales, asa cum a explicat la prezentarea obiectivelor candidaturii.

Pentru locul vacant in CA au candidat Ionescu si directorul reprezentantei Suceava a SIF Moldova, Niculae Skokan. 9% dintre actionari au votat pentru Skokan iar 24% nu au votat. Cvorumul la AGA Ordinara a fost de 37%. Adunarea Extraordinara nu s-a desfasurat, cvorumul fiind de doar 33%.

Toate punctele de pe ordinea de zi a Adunarii Ordinare au fost aprobate.

Actionarii au aprobat raportul de activitate al consiliului si situatiile financiare pentru anul trecut si dividendul brut pe actiune.

Conducerea societatii a propus un dividend de 0,22 lei/actiuni, de peste doua ori mai mare decat cel acordat anul trecut, de 0,09 lei/titlu. Valoarea totala a dividendelor care ar urma sa fie acordate in acest an este de 114,2 milioane lei (26,3 milioane euro) si reprezinta aproape 60% din profitul de anul trecut, de 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro).
Actionarii au mai aprobat desfiintarea reprezentantelor SIF 2 din Braila, Galati, Piatra Neamt, Suceava si Tulcea.

In AGEA care nu a intrunit cvorumul, ar fi trebuit dezbatuta o propunere de triplare a capitalului social, la 155,7 milioane lei.

Reluarea alegerilor pentru postul liber din Consiliul de Administratie al SIF Moldova a atras interesul fostului director general al Bursei de Valori Bucuresti. Valentin Ionescu spune ca a avut o colaborare foarte buna cu SIF 2 pe parcursul mandatului sau de conducator al Bursei si isi doreste sa contribuie la continuarea programelor prin care societatea se diferentiaza in piata.

Intr-o intalnire cu presa pentru prezentarea candidaturii, Valentin Ionescu si-a motivat alegerea SIF Moldova spunand ca este SIF-ul cu cea mai buna transparenta si guvernanta corporatista din piata dar si cel mai activ in incercarea de a crea valoare pentru actionarii sai prin vanzarea pozitiilor ilichide.

Citeste mai multe informatii despre obiectivele lui Valentin Ionescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri