Valentin Ionescu (foto), fostul director al Bursei de la Bucuresti si fost membru in CA-ul Bursei din Sibiu, va lucra in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), unde urmeaza sa faca parte din echipa de consilieri a prim-vicepresedintelui Daniel Daianu, potrivit unor surse din piata.
Ionescu, 41 de ani, a condus Bursa de Valori Bucuresti din toamna anului 2010 pana la sfarsitul lui 2011.

El a mai fost membru in Consiliul de Administratie al SIF Moldova pana in primavara acestui an, pierzand la limita un loc board-ul celui mai popular SIF din piata.

De asemenea, saptamana trecuta Valentin Ionescu si-a dat demisia din CA-ul Bursei din Sibiu.

Vineri, Guvernul a decis ca membrii ASF sa fie renumiti in functie de catre Parlament, astfel incat sefii autoritatii sa aiba cel putin zece ani de experienta in piata. Este insa putin probabil ca Daniel Daianu sa isi piarda pozitia de prim-vicepresedinte avand in vedere ca experienta acestuia in piata financiara depaseste minimul impus de Guvern.

Valentin Ionescu lucreaza pe piata de capital din 1995, unde a activat ca broker si director de operatiuni in cadrul unor companii precum Wood, Euro Invest sau BCR - Erste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri