Directorul general al combinatului Oltchim de circa 20 de ani, Constantin Roibu, a anuntat public ca este gata sa isi prezinde demisia, daca PCC SE va prezenta actionarilor solutii salvatoare, realiste si daca isi va lua un angajament scris cu Ministerul, gajand cu participatiile la combinat si la concurentul PCC Rokita din Polonia.
„PEE figureaza printre principalii actionari minoritari ai SC Oltchim, insa in realitate este principalul adversar al Oltchim in special datorita atacurilor agresive facute impotriva companiei si a managementului acesteia”, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Deoarece in ultimele zile reprezentantii PCC SE, prin publicitate agresiva, au cerut demisia directorului general Constantin Roibu, pentru a se implica direct in restructurarea si redresarea societatii, directorul general declara ca este dispus sa faca acest lucru, desi situatia dificila in care se afla societatea se datoreaza in exclusivitate acestui actionar.

„Sunt gata sa imi prezint demisia din functia de director general al Oltchim in AGA din 29/30 august in conditiile in care PCC SE se va prezenta in fata actionarilor solutiile salvatoare pentru Oltchim despre care vorbeste in presa, cu conditiile ca acestea sa fie realista si realizabile”.

El cere prezentarea unor solutii alternative de functionare insotite de studii tehnica – economice, intocmite de firme recunoscute international, care sa ateste viabilitatea acestor solutii cu prezentarea evolutiei pietei de desfacere pana in 2020 pentru noile produse de nisa propuse. De asemenea, evidentiaza faptul ca Oltchim este lider de piata in Europa Centrala si de Est prin capacitatile de productie pe care le detine si nu se accepta solutii de transformare intr-o firma „boutique” cu capacitati de productie si cifra de afaceri neinsemnate.

Roibu isi mai conditioneaza demisia de prezentarea resurselor financiare proprii, certificate de catre banci de prim rang, prin care sa demonstreze ca are capacitatea de a sustine financiar activitatea de productie a Oltchim asa cum au declarat in presa.

„Daca reprezentantii PCC SE considera ca pot realiza aceste conditii pentru Olchim, consider ca pot sa isi asuime responsabilitatea si sa garanteze performanta in favoarea companiei a tuturor actiunilor pe care le detine la aceasta societate, precum si a celor pe care le detine la PCC Rokita SA in Polonia. In acest fel, se asigura certitudinea ca PCC SE nu doreste doar falimentarea Oltchim pentru a castiga pietele in favoarea companiei poloneze”, a mai declarat Roibu.

In conditiile in care PCC SE se angajeaza in fata AGA si semneaza un contract cu Ministerul Economiei prin care garanteaza indeplinirea acestor conditii, Roibu se angajeaza sa isi prezinte demisia in scris in acelasi moment cu semnarea contractului.

Nemtii de la PCC, principalul actionar minoritar de la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), il acuza pe directorul si presedintele companiei, Constantin Roibu, ca incearca sa impiedice procesul de privatizare deoarece nu vrea sa isi piarda functiile. Atacul reprezinta un nou episod in lunga serie de contre dintre managerii si actionarii combinatului chimic. Citeste aici mai multe detalii.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) poate fi inclus pe lista companiilor de stat pentru care Guvernul va introduce management privat, alaturi de Hidroelectrica si Compania Nationala a Huilei (CNH), a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton, luna trecuta.

La inceputul lunii, combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a anuntat ca va trimite in somaj tehnic 1.025 de angajati, pana la finele lunii august. De asemenea, activitatea companiei va fi restransa pana la 30% din cauza dificultatilor de finantare a capitalului de lucru.

Mai citeste si:

Constantin Roibu, Oltchim: Privatizarea poate fi posibila abia peste un an


Drumul Oltchim catre profit. INTERVIU cu reprezentantul PCC in Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri