Bursa de Valori Bucuresti (BVB) recomanda Guvernului ca micii investitori sa beneficieze, la oferta de vanzare pe bursa a 20% din actiunile Tarom, de un discount fata de pretul la care vor putea subscrie jucatorii institutionali, si testarea interesului pietei.
"Pe langa profilul companiei, in succesul oricarei oferte un element esential il constituie alocarea unui procent din oferta investitorilor de retail, precum si stabilirea unui pret al ofertei la un discount suficient de mare fata de pretul din piata al actiunii, in cazul ofertelor secundare. In cazul ofertelor primare, testarea potentialului interes al investitorilor institutionali prin realizarea unui book-building, coroborata cu oferirea unui discount investitorilor de retail fata de investitorii institutionali, este recomandabila", se arata intr-un comunicat al BVB, citat de Mediafax.

Guvernul a aprobat, miercuri, vanzarea pe bursa a unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al Tarom, potrivit angajamentelor convenite cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. Decizia a fost luata printr-o hotarare de aprobare a Strategiei de privatizare a Societatii Nationale Transporturi Aeriene Romane "Tarom SA".

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa ia masurile necesare pentru implementarea strategiei si vanzarea pachetului de actiuni printr-o oferta publica secundara initiala la Bursa de Valori Bucuresti.

Guvernul a convenit cu FMI vanzarea acestui pachet pana la finele anului, urmand sa cedeze controlul operatorul de transport atunci cand conditiile pietei o vor permite.

Bursa de Valori mentioneaza, in comunicat, ca este pregatita din punct de vedere tehnic si operational sa desfasoare ofertele din cadrul programului de privatizare al Guvernului.

"BVB isi exprima intreaga disponibilitate de sprijin al Guvernului si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (...), astfel incat oferta sa aiba succes, fie ca este vorba de mecanisme de piata specifice pentru derularea ofertei, de promovarea ofertei in randul investitorilor institutionali si de retail, sau de orice alte elemente de care vor avea nevoie autoritatile sau intermediarul ofertei", mai arata sursa citata.

Cifra de afaceri a Tarom a crescut anul trecut cu 13,1%, la 918,7 milioane lei, iar pierderile au avansat cu 41,7%, la 322,5 milioane lei.

Directorul de investitii al Eureko Pensii, Radu Craciun, a declarat ca administratorul de pensii nu va cumpara actiuni Tarom prin oferta de la BVB, in principal din cauza pierderilor inregistrate de operatorul aerian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri