Sibiu Stock Exchange anunta lansarea la tranzactionare a contractului futures pachetul Phoenix, incepand de luni, 19 septembrie. Activul suport este calculat ca diferenta dintre pretul futures a zece uncii aur – pretul futures DJIA denominat in RON, cotatii publicate de Chicago Mercantile Exchange.
De exemplu, daca uncia de aur este 1800 si Dow Jones este 11.000, activul suport este 10x1800-11.000, deci 7000 lei.

Primele scadente disponibile pentru tranzactionarea acestui contract vor fi decembrie 2011, respectiv iunie 2012, se arata in comunicatul Sibex.

Contractul va fi listat pe piata Sibex sub simbolul PHX si a fost inregistrat la CNVM prin certificatul cu nr. 112/12.09.2011.

Avand in vedere evolutia ascendenta a pretului aurului din cursul acestui an precum si scaderile inregistrate de piata actiunilor americane, intr-o simulare a cotatiei Phoenix, aceasta a inregistrat un trend puternic ascendent in ultimele luni, ajungand de la un nivel de 1665 de puncte in luna februarie la valoarea de 8146 in luna august.

Astfel, cumparatorii acestui produs castiga atunci cand aurul se scumpeste sau cand indicele Dow Jones scade, in timp ce vanzatorii inregistreaza profit atunci cand cele doua componente se misca invers (DJIA creste sau aurul scade).

Cu cat situatia economica mondiala se va inrautati, cu atat va creste pretul produsului Phoenix.

PHX se va tranzactiona de luni pana vineri intre orele 9.45 si 23.15, in ziua de scadenta intre 9.45-23.15 si va beneficia de market makeri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri