Directorul financiar al bancii austriece a criticat conditiile existente pe Bursa de la Bucuresti (BVB) si mentioneaza ca piata locala are nevoie de reforme pentru a deveni o solutie viabila pentru listarea unei companii precum BCR.
“Nu sunt de acord cu aceste regrete ale BVB cu privire la listarea Bancii Comerciale Romane. In 2009 listarea ar fi fost un dezastru, iar acum, daca privim realisti situatia din piete, se poate spune ca mediul pentru un IPO in sectorul bancar este imposibil. In prezent, actiunile bancare sunt pe ultimul loc in topul preferintelor investitorilor internationali”, a declarat Manfred Wimmer.

Oficialul Erste atrage atentia asupra listarii secundare a Fondului Proprietatea pe bursa poloneza, spunand ca o astfel de mutare “spune multe despre BVB”.

“Nu vreau sa comentez aceasta alegere a FP, dar este clar ca BVB are nevoie de reforme, de proceduri, mecanisme si infrastructura de tranzactionare la nivel international. Aici aduc aminte doar de implementarea conturilor globale, cerute de toti investitorii straini”, spune Wimmer.

Un IPO ratat in conditiile actuale ar reprezenta o importanta lovitura de imagine, afirma reprezentantul Erste, care adauga faptul ca banca austriaca nu vrea sa fie expuse unei asemenea posibilitati.

“Ar fi nevoie de minim doi ani pentru a putea initia macar procedurile pentru listarea BCR”, mentioneaza

In opinia oficialului Erste, tranzactia cu SIF-urile elimina posibilele “capcane” ale unei listari, cum ar fi lichiditatea redusa a titlurilor BCR si discountul de lichiditate corespunzator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri