Actiunile Erste (EBS) au coborat cu 13,29% in prima jumatate de ora a sedintei de luni de la BVB, influentate negativ de scaderea de 12,61% inregistrata pe piata de la Viena, dupa ce banca a anuntat un program de masuri care va duce la o pierdere neta de 920-970 milioane euro in primele noua luni, potrivit Mediafax.
La ora 10:39, titlurile bancii erau cotate la BVB la 78 lei (18,08 euro), iar pe bursa de la Viena, cotatia cobora la 18,09 euro.

Intrucat bursa din Austria este piata principala unde sunt listate actiunile Erste, market makerii de la BVB trebuie sa mentina pretul de la Bucuresti la un nivel apropiat de cel de la Viena.

Dupa primele minute ale sedintei de la Bucuresti, operatiuni cu actiunile Erste cumulau 606.000 de lei (140.000 de euro), iar pe piata de la Viena titlurile aveau un rulaj de 13,3 milioane euro.

Comitetul Executiv al Erste a decis luni o serie de masuri extraordinare si reducerea considerabila a expunerii fata de statele periferice zonei euro. Comitetul a hotarat mai multe masuri cu privire la evaluarea portofoliului CDS (credit-default swap, contracte folosite pentru asigurarea creantelor fata de probabilitatea de intrare a debitorului in incapacitate de plata), la operatiunile din Ungaria si Romania, precum si la aplicarea unitara la nivelul grupului a metodei dobanzii efective.

Programul de masuri va avea un impact total de 1,579 miliarde euro asupra contului de profit si pierdere al Erste pentru primele noua luni ale acestui an, respectiv un impact istoric cumulat de 2,069 miliarde euro asupra capitalului propriu conform standardelor internationale de raportare financiara IFRS, potrivit unui comunicat al bancii.

In urma aplicarii masurilor anuntate luni, Erste va raporta pentru primele noua luni ale acestui an o pierdere neta de circa 920-970 milioane euro, se spune in comunicat. Pe fondul profitabilitatii activitatilor operationale, indicele Core Tier 1 raportat la riscul total al Erste Group va ramane constant pentru acest an, la nivelul de 9,2% de la finele lui 2010.

Citeste si:

Erste Group sacrifica profitul BCR pentru a amortiza partial fondul comercial
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri