Florin Vladan, seful Oficiului Privatizarilor (OPSPI), spune ca momentul privatizarii pe Bursa a trei filiale Electrica SA, precum si a Electrica Serv va fi determinat abia dupa ce Guvernul isi va da acordul pentru demararea procedurilor de selectie ale intermediarilor si consultantilor juridici.
Pe langa ofertele publice initiale sau secundare anuntate la Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica, OPSPI mai pregateste vanzarea pe bursa a unor pachete minoritare de actiuni din Electrica Distributie Transilvania Sud, Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Muntenia Nord si Electrica Serv. Filialele sunt controlate de catre Electrica SA.

“Asteptam decizia Guvernului pentru a putea incepe selectia consultantilor juridici si a intermediarilor pentru privatizarea filialelor Electrica. Aceste procese sunt asteptate sa dureze pana la sfarsitul anului 2012, sau inceputul anului viitor; dupa aceste aprobari vom putea sa vorbim despre privatizarea prin intermediul pietei de capital”, a declarat Florin Vladan.

Licitatia pentru Oltchim ar putea sa aiba loc pe 31 martie


Seful privatizarilor considera ca vanzarea combinatului Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va fi dificila, avand in vedere pierderile foarte mari ale companiei. Termenul limita al depunerii ofertelor pentru privatizarea Oltchim este 17 aprilie, in vreme ce data estimata a licitatiei este de 31 mai, spune Florin Vladan.

Constantin Roibu, directorul general al Oltchim, declarase saptamana trecuta pentru wall-street.ro ca privatizarea va avea loc cel mai probabil in luna mai. Grupurile TISE (Rusia), Forte (Emiratele Arabe Unite), Rompet Rogas (Romania) si PCC (Germania), s-au aratat pana acum interesati de privatizarea combinatului, potrivit unui document oficial citat de agentia Mediafax.

Peste zece zile incepe cursa pentru intermedierea IPO-ului Nuclearelectrica


Florin Vladan spune ca Ministerul Economiei va lansa peste zece zile anuntul pentru selectia brokerilor care vor intermedia vanzarea pe bursa a 10% din actiunile Nuclearelectrica.

Seful OPSI a declarat anterior ca ofertele publice initiale de vanzare a pachetelor de actiuni de 10% din capitalul Hidroelectrica si Nuclearelectrica se vor finaliza in octombrie 2012.

Mai multe nume mari, precum Goldman Sachs sau Citibank, s-au aratat interesate de intermedierea ofertelor publice pe care statul roman le-a anuntat pana acum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri