Raiffeisen Asset Management (RAM) a lansat marti primul fond mutual deschis cu capital protejat din Romania, denumit Raiffeisen Confort, care isi poate schimba structura portofoliului de investitii in functie de evolutia pietelor
Astfel, in functie de evolutia pietei bursiere, Raiffeisen Confort ar putea trece, tinand cont de structura activelor, drept un fond de actiuni, diversificat si chiar monetar sau de obligatiuni.

"Este un produs care se adreseaza in special clientilor care doresc sa obtina randamente mai ridicate decat cele oferite de depozitele bancare, dar nu doresc sa-si asume riscurile specifice investitiilor pe pietele de actiuni, iar succesul inregistrat de acest produs, atat pe pietele din Europa Centrala si de Est, cat si in tarile cu economii dezvoltate din vestul Europei ne motiveaza sa-l oferim in premiera si clientilor nostri", a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Confort este un fond mutual ce are posibilitatea de face balansul activelor intre 100% actiuni si 100% instrumente financiare cu risc scazut (obligatiuni si depozite bancare), in functie de contextul pietei de capital.

Fondul mutual isi propune capitalizarea castigurilor atunci cand piata de actiuni creste, dar si evitarea pierderilor in cazul unei scaderi a acesteia, cand activele se vor transforma in depozite bancare sau obligatiuni, se arata in comunicatul companiei.

In conditiile unei evolutii nefavorabile a cotatiilor actiunilor, obiectivul Raiffeisen Confort este reprezentat de limitarea scaderii valorii unitatii de fond sub valoarea initialã dupa doi ani de la data lansarii. De asemenea, Raiffeisen Confort va urmari ca, pe parcursul fiecarei perioade investitionale de doi ani, valoarea unitatii de fond sa nu scada sub 90% din nivelul initial, se mentioneaza in comunicat.

Pentru inceput, valoarea unitatii de fond Raiffeisen Confort este de 100 de lei, iar in primele patru saptamani de la lansare fondul va orienta investitiile exclusiv catre instrumente cu risc redus. Raiffeisen Aseet Management nu percepe comisioane pentru plasamentele in Raiffeisen Confort pe o perioada mai mare de un an, pentru asigurarea unei stabilitati investitionale, insa comisionul este de 3% pentru investitiile pana in trei luni, iar pentru cele intre trei luni si un an comisionul este de 1,5%. Investitia initiala in Raifeisen Confort din partea RAM este de 3 milioane lei (aproximativ un milion euro).

In momentul de fata, Raiffeisen Asset Management acopera, prin cele patru fonduri mutuale pe care le administreaza, o gama larga de preferinte in materie de risc asumat raportat la randamentul potential. Astfel, pe langa Raiffeisen Confort, RAM administreaza inca trei fonduri mutuale deschise: Raiffeisen Benefit, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Romania Actiuni.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii. La finalul lunii august, Raiffeisen Asset Management administra active in valoare de 129,5 milioane lei, avand o cota de 15,2% din piata fondurilor mutuale deschise.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri