Consiliul de supraveghere al bursei energetice germane EEX a aprobat pachetul de propuneri in vederea fuziunii cu institutia franceza omoloaga Powernext si a confirmat planurile de unire a afacerilor celor doua burse energetice, scrie Reuters, citat de NewsIn.
O purtatoare de cuvant a bursei EEX, cu sediul la Leipzig, a declarat pentru Reuters, dupa reuniunea de la Berlin a boardului, ca entitatea rezultata prin fuziune ar putea incerca sa coopereze mai mult cu Belpex din Belgia si ca, in conformitate cu estimarile, activitatile privind contractele de energie electrica vor fi dirijate de la Paris, iar cele pentru contractele la termen si cele de clearing, de la Leipzig.

Purtatoarea de cuvant a EEX a mai spus ca actionarii Eurex si Nord Pool vor fi invitati sa se alature entitatii mai mari rezultate prin fuziune.

Detalii suplimentare vor fi prezentate pe 12 decembrie, a mai spus purtatoarea de cuvant a bursei EEX.

Bursa energetica franceza Powernext anuntase la sfarsitul saptamanii trecute ca boardul sau a aprobat fuziunea afacerii sale de tranzactionare la vedere (spot) cu cea a companiei germane EEX, pentru a crea o platforma la care sa se alature si alte burse europene.

Proiectul fuziunii urma a fi aprobat de reprezentantii EEX pe 11 decembrie, au mai aratat oficialii companiei Powernext, citati de Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri