Catalin Chelu detine in mod concertat aproape 11,6 milioane actiuni la Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3), pachet ce reprezinta 1,0621% din capitalul social al acesteia, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Omul de afaceri detine acest pachet prin intermediul societatii Pneu Service SA si al Luminitei Tiru, prezentata ca "persoana implicata in societate controlata".

In notificarea trimisa Bursei, pentru a anunta trecerea pragului de 1%, omul de afaceri confirma detinerea a 11.599.710 actiuni la SIF Transilvania, iar valoarea de piata a acestui pachet este de 2,64 milioane lei (aproape 734.000 euro), calculata la cursul de inchidere de joi, de 2,28 lei/actiune.

Legea care reglementeaza detinerile de actiuni la SIF-uri prevede ca actionarii acestora nu pot detine mai mult de 5% din capitalul social al unui SIF, in mod individual sau concertat.

Potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Bursei, Catalin Chelu si-a majorat participatia la SIF 3 cu 0,17 puncte procentuale, fata de ultima raportare din 7 decembrie 2007, cand detinea in mod concertat 0,89% din capitalul social al societatii de investitii.

SIF Transivania (SIF 3) are un capital social de 109,21 milioane lei (304,21 milioane euro), divizat in 1,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Valoarea de piata a SIF Transivania, data de pretul de inchidere din sedinta bursiera de joi, se ridica la 2,49 miliarde lei (693,61 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri