Producatorul de caramizi si tigle Ceramica Iasi (CERE) si-a majorat capitalul social cu 48,9 milioane lei (13,5 milioane euro), pana la 57,12 milioane lei (15,8 milioane euro), dupa ce actionarii au subscris toate actiunile emise, potrivit comunicatului transmis luni pietei Rasdaq.
Pentru majorarea de capital, Ceramica Iasi a emis 97,928 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. In prima etapa a majorarii, actionarii au subscris 94,65% din actiuni, iar in a doua etapa a majorarii acestia au subscris in totalitate cele 5,22 milioane actiuni ramase.

In urma majorari, Ceramica Iasi a acumulat un capital social de 57,12 milioane lei, divizat in aproape 114,25 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Ceramica este compania Ugirofin din Olanda, care inaintea majorarii capitalului social, detinea 65,88% din pachetul total de actiuni.

Ceramica Iasi a afisat, in primele trei trimestre ale anului trecut, un profit net de circa 11 milioane lei (3,27 milioane euro), de doua ori mai mare fata de profitul obtinut in intervalul echivalent din 2006, cand acesta a fost de 5,44 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat la 36,2 milioane lei (10 milioane euro), in primele noua luni din 2007, in crestere cu 20,4% fata de perioada similara din 2006, cand cifra de afaceri afisata de Ceramica Iasi a fost de 30 milioane lei.

Compania are o capitalizare de circa 365,6 milioane lei (101,28 milioane euro), aferenta cotatiei de 3,20 lei, inregistrata in sedinta din 04 februarie. Titlurile Ceramica sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, la categoria de baza, sub simbolul CERE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri