SIF Transilvania (SIF3), actionarul majoritar al Baile Tusnad (TSND), a subscris actiuni in valoare totala de 4,48 milioane lei, in cadrul majorarii capitalului social al companiei hoteliere, mentinandu-si astfel detinerea de 64,08% din capitalul societatii.
Actionarii Tusnad au aprobat, in sedinta din 17 ianuarie, majorarea capitalului social al companiei pana la 9,4 milioane lei, prin aport in numerar si incorporarea de rezerve, cat si divizarea (splitarea) valorii nominale a actiunilor.

Pentru majorarea de capital au fost emise 84 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, din care 14 milioane au fost oferite gratuit actionarilor (1,4 actiuni gratuite pentru una detinuta), prin incorporarea rezervelor.

Din restul de 70 milioane actiuni oferite spre subscriere, SIF Transilvania a subscris un numar de 44,86 milioane titluri, la pretul de 0,10 lei/actiune, mentinandu-si astfel detinerea, de 64,08% din capitalul social al companiei hoteliere.

Inaintea inceperii perioadei de subscriere, Tusnad SA avea un capital social de 998.800 lei, divizat in 9,998 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este SIF 3 Transilvania, care detine 64,08% din capitalul social. Printre actionari mai figureaza SIF 5 Oltenia care inaintea majorarii avea o detinere de 16,51%, si Univers Tourist SRL Baile Tusnad, care controla 5,63% din totalul actiunilor.

Tusnad SA Baile Tusnad a obtinut anul trecut un profit net de 453.000 lei (1,95 milioane euro), in crestere cu 56,4% fata de 2006, cand profitul net afisat a fost de 289.600 lei. Afacerile companiei au avansat cu aproape 8%, la 4,74 milioane lei (1,31 milioane euro) in 2007, fata de cifra de afaceri obtinuta in anul precedent, care a fost de 4,4 milioane lei

Titlurile Baile Tusnad se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul TSND.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri