Indicii Bursei de Valori Bucuresti s-au depreciat ieri in ton cu pietele externe, cele mai mari pierderi fiind pe segmentul Societatilor de Investitii Financiare, influentat de investitorii care au bani plasati in derivatele pe SIF-uri de la Bursa din Sibiu, iar lichiditatea pietei a urcat cu 11,7%, la valoarea de 22,65 milioane de lei.
“Sedinta de azi nu a adus nimic spectaculos, lichiditatea a fost mica, pe ansamblu au fost scaderi, mai ample pe segmentul financiar, indicele BET-FI suferind pierderi de aproape 2 procente”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

Inchiderea scadentei martie la BMFMS a exercitat o presiune negativa in special asupra SIF2 si SIF5, emitetnii care au avut si o lichiditate importanta.

“S-a observat o oarecare presiune pe SIF 2 si SIF% mai mare decat pe celelalte Societati de Investitii Financiare, probabil din cauza inchiderii scadentei martie pe piata sibiana. Scadentele se calculeaza la pretul mediu din sedinta de ieri si s-a vazut ca acesti doi emitenti au stat la valori mai scazute, pe o lichiditate mare. Probabil acest lucru a avut o presiune negativa. Ceilalti indici au pierdut mai putin de 1 procnet, dar a cantarit mult si evolutia celorlalte companii. De exemplu, Socep a stat mult la maximul zilei si a avut si volume bune”, ne-a mai explicat analistul.

Indicele BET a inchis sedinta de ieri cu o depreciere de 0,64%, in timp ce BET-C a coborat cu 0,74%. Transferurile cu actiuni SIF Moldova au atras prima lichiditate din piat, de 3,83 milioane lei, in timp ce actiunile SIF Oltenia s-au ieftinit cu 2,72%, pe un rulaj de 3,68 milioane lei.

Titlurile Erste Bank tranzactionate la categoria Internationale a BVB, s-au ieftinit cu 0,32%, in timp ce actiunile Transgaz Medias au avut o lichiditate de 2,11 milioane lei si s-au depreciat cu 0,44%, la 226 lei. Actiunile Socep Constanta s-au scumpit cu 13,21%, la 0,317 lei, pe un rulaj de 1,4 milioane lei, fiind pe tot parcursul sedintei la un nivel aproape de maxime. Pretul titlurilor BRD a coborat cu 0,99%, la 20,10 lei, in urma unor schimburi de 1,09 milioane lei, in timp ce actiunile SIF3 au avut o lichiditate de 668.800 lei. Pe piata instrumentelor derivate nu s-au incheiat contracte la termen (futures).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri