Investitorii straini au cumparat in martie de pe Bursa de Valori Bucuresti actiuni in valoare totala de 219,1 milioane lei (58,9 milioane euro), cu 2,75% mai mult decat in februarie, si au vandut de 259,7 milioane lei (69,8 milioane euro), suma in crestere cu 29%, arata datele CNVM.
In luna februarie, valoarea actiunilor cumparate prin Bursa de Valori (BVB) de catre investitorii straini a fost de 213,27 milioane lei, iar valoarea vanzarilor s-a ridicat la 201,45 milioane lei, potrivit Comisiei Nationale a Valorilor Mobililiare (CNVM).

Investitorii din Liechtenstein si cei din Marea Britanie au acumulat cel mai mult in luna martie. Astfel, investitorii din Liechtenstein au ocupat primul loc in clasamentul cumparatorilor de actiuni, cu investitii de 49,71 milioane lei - circa 22,7% din totalul achizitiilor de actiuni.

Britanicii s-au clasat pe locul al doilea in topul cumparatorilor de actiuni, cu investitii de 34,93 milioane lei, reprezentand 15,94% din valoarea totala a actiunilor achizitionate de cumparatori nerezidenti.

De asemenea, luxemburghezii si cipriotii au cumparat in luna martie titluri de 30,55 milioane lei, respectiv 15,79 milioane lei.

In luna martie, suma vanzarilor de actiuni de catre investitorii din Statele Unite a fost dubla fata de valoarea cumpararilor de acestia. Astfel, investitorii americani au cumparat actiuni de pe piata romaneasca in valoare totala de 8,14 miloane lei si au vandut titluri in valoarea de 17 milioane lei.

In februarie, investitorii americani cumparasera actiuni de 19 milioane lei si vandusera de 15,5 milioane lei.
In topul vanzatorilor din luna martie, pe primul loc s-au plasat investorii din Cipru, cu vanzari de 51,7 milioane lei, avand o pondere de circa 20% din totalul vanzarilor.

Investitorii din Suedia au ocupat locul al doilea dupa valoarea vanzarilor de actiuni la BVB, cu suma de 32 milioane lei (12,33% din totalul vanzarilor realizate de investitori nerezidenti), urmati de cei din Austria, ale caror vanzari, reprezentand 12,09% din vanzarile totale, au insumat 31,4 milioane lei.

In martie, intrarile de capital pe Bursa de Valori Bucuresti au fost de 127,58 milioane lei, in timp ce iesirile s-au cifrat la 109,3 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri